________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/15/2009

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡ.Θ.Ο.

Του Νικολάου Μαγγίνα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τίμησε χθες Σάββατο το βράδυ με την παρουσία του την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης "Ένα αγκάθι στο κρεβάτι μου", μια κωμωδία των Ν. Καμπάνη και Β. Μακρίδη σε σκηνοθεσία Σάββα Μελόπουλου. Η παράσταση ανέβηκε από τον Μορφωτικό και Καλλιτεχνικό Σύλλογο Φερίκιοϊ - ΕΡ.Θ.Ο (Ερασιτεχνικός Θεατρικός Όμιλος) στην έδρα του.
Στο τέλος της παράστασης, την οποία παρακολούθησαν πολλοί ομογενείς και χειροκρότησαν με ενθουσιασμό, ο Πατριάρχης είπε μεταξύ άλλων:
"Θερμά συγχαρητήρια στους ερασιτέχνες ηθοποιούς μας και πιό πολλά συγχαρητήρια στον Σάββα Μελόπουλο". Ο Πατριάρχης μνημόνευσε τους αειμνήστους συνιδρυτές του ΕΡ.Θ.Ο. λέγοντας επί λέξει: "Αιωνία η μνήμη τού Γεωργίου Οκταποδά του Ιμβρίου, του θεολόγου του εκπαιδευτικού μας. Και του Στεφάνου Παπαδοπούλου του Σαφραμπολίτη του Φαναριώτη, του λογίου και Άρχοντος Οφφικιάλου της Μεγάλης Εκκλησίας.
Καλό βράδυ και καλό Πάσχα!"
Αναφερόμενος στον μικρότερο ηθοποιό, εννέα ετών, Μάριο Βίγκα ο Πατριάρχης είπε ότι ήταν ο καλύτερος και "εγγύησις ότι το Πολίτικο θέατρο έχει μέλλον".
Την παράσταση παρακολούθησε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Βασίλης Μπορνόβας. Να σημειωθεί ότι η παράσταση αφιερώθηκε στη μνήμη του πρόσφατα εκδημήσαντος Στεφάνου Παπαδοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails