________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/29/2009

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


Oλοκληρώθηκαν χθες Σάββατο οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που πραγματοποιήθηκαν από την Πέμπτη 26 Μαρτίου στο Φανάρι, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.
Η Σύνοδος υπό τη νέα της σύνθεση (1.3.2009- 31.8.2009) - ανασυγκροτείται ανά εξάμηνο -αποτελείται από τους εξής Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου:
Θεοδωρουπόλεως κ. Γερμανό, Τρανουπόλεως κ. Γερμανό, Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο, Αυστρίας κ. Μιχαήλ, Ατλάντας κ. Αλέξιο, Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβο, Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα, Σεβαστείας κ. Δημήτριο, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Άνθιμο, Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιο.
Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου ο Αρχιμ. κ. Ελπιδοφόρος και Υπογραμματεύς ο Αρχιμ. κ. Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος
κατά την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, καλωσορίζοντας τους Αρχιερείς που απαρτίζουν τη νέα σύνθεση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, τόνισε μεταξύ άλλων: "Έχομεν από της σήμερον εν τω μέσω ημών προσφιλείς αδελφούς συνοδικούς εξ Ευρώπης, Αμερικής και Ωκεανίας, οίτινες επί έν έτος θα συμβάλλουν εις το έργον της συνδιοικήσεως και της κατευθύνσεως των εκκλησιαστικών ημών πραγμάτων, συνεισφέροντες έκαστος την εμπειρίαν, την σοφίαν, την συνείδησιν του ποιμνίου του, το χάρισμά του, επ' αγαθώ της Εκκλησίας και της μαρτυρίας αυτής εν τω τεταραγμένω κόσμω της σήμερον, εντός του οποίου η Εκκλησία είναι η μόνη σταθερά, μη συσχηματιζομένη τω αιώνι τούτω, διότι η κεφαλή αυτής ο Χριστός είναι χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας".

φωτό: Νίκος Μαγγίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails