________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/06/2009

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Ρεπορτάζ - Φωτό: Νίκος Μαγγίνας

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκε την Κυριακή το βράδυ στο Φανάρι η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη. Κατά τη συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ομογένεια της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ενώ η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και η υπουργός δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Βαρθολομαίο για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και ιδιαίτερα για την συνάντηση Καραμανλή - Ομπάμα. Τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης, όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκαν υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας.


Ο κ. Βαρθολομαίος δήλωσε μετά τη συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη: "Για μια ακόμη φορά, είχαμε την μεγάλη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε στο Πατριαρχείο μας την εξοχοτάτη Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, η οποία σέβεται, αγαπά το Πατριαρχείο μας. Το έχει αποδείξει πολλές φορές, όχι μόνο με λόγια, αλλά και εμπράκτως".

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, τις επόμενες ημέρες θα δεχθεί στο Φανάρι πολιτικούς ηγέτες διαφόρων χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails