________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/11/2009

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλή τελέστηκε χθες το απόγευμα, επί τη εορτή του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.


Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Πατριάρχης και παρέστησαν πολλοί Αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Βασίλειος Μπορνόβας, πολλοί κληρικοί και μοναχοί, άρχοντες της Μ.τ.Χ.Ε., εκπρόσωποι τοπικών αυτοδιοικήσεων από την Ελλάδα, παράγοντες της ομογένειας και πλήθος πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Στο τέλος του Εσπερινού ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του διδασκάλου του Γένους Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού του Ιμβρίου (1772 - 1851) και ακολούθως χειροθέτησε τον κ. Ιωάννη Αλαχούζο, από την Αμερική, στο οφφίκιο του Άρχοντος Δεπουτάτου της Μ.τ.Χ.Ε. (φωτό)


Μεταξύ των πολλών προσκυνητών από την Ελλάδα που πήγαν στην Πόλη με τους ποιμενάρχες τους ήταν και Πατρινοί κληρικοί και λαϊκοί υπό τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, ο οποίος προσέφερε δώρο στον εορτάζοντα Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.


Ο Πατριάρχης καλωσόρισε τους Πατρινούς προσκυνητές και είπε: "Πάντα ενθυμούμαι την υποδοχή που οργανώσατε για μένα με πολλή αγάπη, με πολλές τιμές". Ο Μητροπολίτης Πατρών είπε με έμφαση στον Πατριάρχη: "Η Πάτρα Σάς ευγνωμονεί".
Ο Πατριάρχης έδωσε την ευλογία του και στην μητέρα του Μητροπολίτου Πατρών (φωτό) και σε όλους τους πιστούς που έσπευσαν να του ευχηθούν για την εορτή του.


Ακολούθησε δεξίωση στον αυλόγυρο της Μονής, κατά την οποία ο Πατριάρχης επήνεσε τον υπεύθυνο της Μονής Μητροπολίτη Σασίμων Γεννάδιο για την εύρρυθμη λειτουργία του ιστορικού αγιάσματος.



Ο Πατριάρχης δέχεται τις ευχές της αδελφής και της ανιψιάς του Μ. Αρχιδιακόνου Μαξίμου, οι οποίες ήλθαν από την Πάτρα για τα ονομαστήριά Του.


2 σχόλια:

  1. Πανάξιος!!! Έτη Πολλά, Παναγιώτατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΤΡΩΝ κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΟΡΤΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΊΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΉ ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΧΕ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΦΩΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΗΧΗΡΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails