________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/07/2009

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ



φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας


H πρώτη μέρα της επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στα Χανιά είχε ως εξής:

Η επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη, από τον κλήρο, τις αρχές και τον λαό των Χανίων, πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Μητροπόλεως. Ακολούθησε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και αμέσως μετά ο κ. Βαρθολομαίος τοποθέτησε τον θεμέλιο λίθο στον Ιδρυματικό Iερό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Βαρθολομαίο, που βρίσκεται στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ακολούθησε προσκύνημα στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής. Στην είσοδο της Μονής τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής (φωτό).



Ο Πατριάρχης στην Κίσαμο


Τον εκθεσιακό χώρο στην Κίσαμο Χανίων, όπου φιλοξενούνται προσωπικά είδη και φωτογραφίες του πρώην Μητροπολίτη Κισσάμου - Σελίνου Ειρηναίου, εγκαινίασε το βράδυ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο κ. Βαρθολομαίος έγινε δεκτός το απόγευμα στην Κίσαμο, με ριζίτικα τραγούδια, ενώ παιδιά δημοτικών σχολείων της περιοχής και πιστοί τον έραναν με λουλούδια. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη καλωσόρισε η δήμαρχος Κισσάμου Φρόσω Σκουλάκη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
«Υποδεχόμαστε τον εκφραστή της οικουμενικής αποστολής της ορθοδόξου πίστεως».

Στην αντιφώνησή του ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τις αρχές και τους πολίτες της Κισάμου για την υποδοχή, ενώ απευθυνόμενος στην δήμαρχο Κίσαμου τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι καιρός να αποδίδεται στη γυναίκα η θέσις και η αξία την οποία η διδασκαλία του Ευαγγελίου της επιφυλάσσει. Συγχαίρομε και επευφημούμε και ευχόμεθα και άλλες κυρίες πολλές, να έχουν την ευκαιρία να δίνουν δυναμικό το παρών στην υπηρεσία των κοινών».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ανουσάκειου Θεραπευτηρίου και χοροστάτησε στην δοξολογία που τελέσθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails