________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/05/2009

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ



Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας


Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκαν σήμερα στο Φανάρι στελέχη της Εθνικής Τραπέζης από την Αθήνα και της Finansbank από την Πόλη, στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που διεξάγεται στην Πόλη.

Ο Πατριάρχης απευθυνόμενος στους παρισταμένους, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, τόνισε:

"Η επίσκεψή σας συμπίμπτει με την εκλογή της νέας ηγεσίας στην Ελλάδα. Ευχόμεθα το καλύτερο δυνατόν για τον τόπο, για την ειρήνη και την πρόοδό του, για την ενότητα του Ελληνικού Λαού, να εξελιχθούν όλα ομαλά για το καλό του τόπου και να υπάρχει σύμπνοια και ενότης. Όποια κυβέρνηση και αν εξελέγετο οι ευχές μας θα ήσαν οι ίδιες για την ομοψυχία και ευημερία του Ελληνικού λαού, ο οποίος στο σύνολό του μπορώ να πω είναι αφοσιωμένος προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έχει μία πηγαία ευλάβεια προς την Μητέρα Εκκλησία και αυτό το διαπιστώνω με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση και ικανοποίηση".



Στην συνέχεια ο Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για ό,τι πράττει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και αναφέρθηκε στην αγορά της Finansbank λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Για το μεγάλο τόλμημα, θα το χαρακτηρίσω έτσι, του κυρίου Αράπογλου να κάνει αυτή την μεγάλη επένδυση στην Τουρκία υπό τα τότε δεδομένα ήταν ένα διακύβευμα, ήταν ένα ρίσκο όμως το ετόλμησε ο κ. Διοικητής και αυτό σημαίνει ότι είναι ηγέτης. Οι ηγέτες τολμούν να κάμνουν μεγάλα πράγματα. Τα τελευταία τρία χρόνια τα πράγματα κάθε άλλο παρά διέψευσαν τον κ. Αράπογλου. Ήταν μία πολύ επιτυχημένη επένδυσις η οποία ήταν μία μεγάλη συμβολή στο πλησίασμα των δύο λαών, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ίσως ήταν το μεγαλύτερο βήμα μετά την, όπως απεκλήθη διπλωματία των σισμών του 1999 όπου έγιναν αμοιβαίες εκδηλώσεις αλληλεγγύης και υποστηρίξεως μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας".

Ο Πατριάρχης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το Πατριαρχείο εύχεται πάντοτε για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο.



O Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας στο Φανάρι

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε, στη συνέχεια, ιδιαίτερη συνάντηση με τον Διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Τάκη Αράπογλου και την σύζυγό του στο Πατριαρχικό Γραφείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails