________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/19/2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ ΠΡΟΕΔΡΟ



Ρεπορτάζ -φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς είχε, για περίπου μια ώρα, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος σήμερα θα προεξάρχει της εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού Πατριάρχη Παύλου.
Ο Σέρβος Πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας για την παρουσία του στο Βελιγράδι και την συμπαράστασή του στο πένθος του Σερβικού λαού.



Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των δύο ανδρών, ο Σέρβος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και υποσχέθηκε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να τον επισκεφθεί και πάλι στο Φανάρι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις ο Πρόεδρος Τάντιτς πληροφορήθηκε την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Βελιγράδι, τον προσκάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευε ο Μητροπολίτης Μπάτσκας και Νοβισάντ Ειρηναίος.

Λίγο αργότερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε στο κατάλυμά του την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτρη Δρούτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails