________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/05/2010

Η Υπουργός Περιβάλλοντος στον Οικουμενικό Πατριάρχη


φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε χθες το απόγευμα η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη. Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για θέματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή και την παρουσία της χώρας μας στη διάσκεψη της Κοπεγχάγης, ενώ κοινή διαπίστωση ήταν ότι η ανθρωπότητα είναι ανάγκη να σταθεί ενωμένη απέναντι σ' αυτή τη μεγάλη απειλή.
Η Υπουργός εξήρε τις διεθνείς πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την προστασία του περιβάλλοντος και ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες του νεοσύστατου Υπουργείου Περιβάλλοντος. Επίσης συμφωνήθηκε η διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας για την προώθηση κοινών περιβαλλοντικών δράσεων.
Μετά το πέρας της συνομιλίας η Υπουργός δήλωσε: "Η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη επιβεβαίωσε την εξαιρετικά πλούσια και σημαντική οικολογική δράση της πρωτόθρονης Εκκλησίας και αποτέλεσε ευκαιρία για την ανταλλαγή πολύτιμων απόψεων σχετικά με τα κορυφαία προβλήματα της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας της βιοποικιλότητας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που δίκαια αναγνωρίζεται διεθνώς ως "πράσινος Πατριάρχης", έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου μας σχετικά με την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και για την προστασία του δασικού μας πλούτου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails