________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/23/2010

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ Κ. ΤΣΟΚΛΗ


φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε προ ημερών το Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Πόλη, με αφορμή δείπνο που παρέθεσε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος Βασίλειος Μπορνόβας προς τιμήν των ιεραρχών που απαρτίζουν τη νέα σύνθεση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο Πατριάρχης δεν παρέλειψε να συναντηθεί με τον εικαστικό Κώστα Τσόκλη, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του στήνει την μεγάλη έκθεση που θα εγκαινιαστεί παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου την Πέμπτη 25 Μαρτίου.

Η έκθεση του Κ. Τσόκλη με τίτλο “Η απρονοησία του Προμηθέα” διοργανώνεται από την Istanbul 2010, European Capital of Culture, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Η έκθεση, που έχει ως αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα το 2007, απλώνεται στους δυο ορόφους του Σισμανογλείου Μεγάρου, περιλαμβάνει βίντεο προβολές, τις καιόμενες φωτογραφίες, 50 μικρά ζωγραφικά με τα αποφθέγματα του καλλιτέχνη στην τούρκικη γλώσσα και ακόμα τρία μεγάλα ζωγραφικά έργα.



Περισσότερα για την έκθεση και τη σχετική συνέντευξη τύπου διαβάστε στην Ιδιωτική Οδό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails