________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/12/2010

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ JOENSUU ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας, από Joensuu Φινλανδίας

Σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο, με θέμα: «Εκκλησία – Η Ελπίδα της Δημιουργίας».

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η Πίστη και ειδικότερα ο ρόλος της Εκκλησίας μπορεί να αποδειχθεί ένας ισχυρός και βέβαιος “σύμμαχος” στις προσπάθειες να αντιμετωπιστούν παγκόσμια ζητήματα όπως η δικαιοσύνη και η ειρήνη, η θρησκευτική ανεκτικότητα και ο διαθρησκειακός διάλογος, όπως επίσης, η φτώχεια και η μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ακολούθως ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε το Ορθόδοξο Πολιτιστικό Κέντρο. Στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το συνεχές ενδιαφέρον της Εκκλησίας της Φιλανδίας για την προώθηση των Θεολογικών γραμμάτων.



Ο Πατριάρχης έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Ορθοδόξου Πολιτιστικού Κέντρου:

Εγκαινιάσαντες σήμερον μετά πολλής χαράς και συγκινήσεως το Ορθόδοξον Πολιτιστικόν Κέντρον του Joensuu, εις το οποίον και διά του οποίου θα συνεχίζεται και θα εκφράζεται ο Ορθόδοξος Πολιτισμός της περιοχής, συγχαίρομεν όλους τους συμβαλόντας εις την πραγματοποίησίν του και ευχόμεθα ανεμπόδιστον την λειτουργίαν του, εις πρόοδον και εξάπλωσιν της Ορθοδοξίας εις την ευγενή ταύτην χώραν και εις δόξαν Θεού!

Διάπυρος προς Αυτόν ευχέτης
Ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος
12 Ιουνίου 2010




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails