________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/09/2010

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Του Νικολάου Μαγγίνα

Για ανοησίες έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφερόμενος σε κυριακάτικο δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας που υποστήριζε ότι υπάρχει μυστική συμφωνία μεταξύ Πατριαρχείου και Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου π. Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις τούρκων δημοσιογράφων ήταν κατηγορηματικός:
«Δέν υπάρχει κατηγορηματικά καμία συμφωνία μεταξύ Πατριαρχείου και Πρωθυπουργού. Αδυνατώ να καταλάβω σε τι βασίσθηκε η εφημερίδα για να το γράψει αυτό. Πολύ ανόητος ισχυρισμός. Εκ μέρους του Πατριαρχείου τον διαψεύδω επίσημα», σχολίασε ο π. Δοσίθεος αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα".
Τις πληροφορίες της εφημερίδος περί μυστικής συμφωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Οικουμενικού Πατριάρχη διέψευσε και ο Εγκεμέν Μπαγίς, υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.
Σε αποκλειστικές του δηλώσεις προς την τουρκική εφημερίδα "Ζαμάν", ο Μπαγίς είπε ότι "δεν παίρνουμε στα σοβαρά τέτοιες ειδήσεις. Οι εν λόγω ισχυρισμοί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν προβαίνει σε μυστικές διαπραγματεύσεις με κανέναν".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails