________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/18/2010

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Προσκυνηματική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησαν μέλη του Κυρίαρχου Ιπποτικού Τάγματος του Ναού των Ιεροσολύμων, Μεγάλης Επικρατείας της Ελλάδος «Στρατηλάτης Μέγας Αλέξανδρος» με επικεφαλής τον Εθνικό Διοικητή του Τάγματος στην Ελλάδα Παύλο Τσολακιάν.
Κατά τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο προλόγισε το μέλος του Τάγματος Γεώργιος Παπαχρήστος ο οποίος αφού εξέφρασε τα αισθήματα δέους και χαράς τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ήλθαν όλοι ως προσκυνητές να Σας γνωρίσουν εκ του πλησίον, να πάρουν την ευχή Σας και να γίνουν κοινωνοί, όπως και εγώ, στο έργο Σας ώστε να μείνει αναμμένος ο Φάρος της Ορθοδοξίας μας».

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο κ. Τσολακιάν, Εθνικός Διοικητής του Τάγματος στην Ελλάδα, ο οποίος στην ομιλία του με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση αναφέρθηκε σε σημαντικές μορφές της Ιστορίας και σε Μεγάλους Ευεργέτες του Γένους και του Οικουμενικού Θρόνου και ευχήθηκε έντονα την επαναλειτουργία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης, την οποία και επισκέφθηκαν, λέγοντας:
«Αυτό το Μεγάλο Όνειρο του Πατριάρχου Βαρθολομαίου θα γίνει πραγματικότης το γρηγορότερον, θα γίνει και δικό μας όνειρο και ευχή μεταδίδοντάς το όπου υπάρχουν μέλη του Τάγματός μας παγκοσμίως».

Σε ανάμνηση της επίσκεψης αυτής προσέφεραν στον Πατριάρχη κασετίνα με τα διάσημα του Τάγματος των Ιπποτών του Ιερού Ναού των Ιεροσολύμων. Επίσης προσφέρθηκε το ειδικό αναμνηστικό μετάλλιο που φέρει την προσωπογραφία του Πατριάρχου Βαρθολομαίου με αφορμή την επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και έχει ως τίτλο «Προσκύνημα Αγάπης».
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τους καλωσόρισε με αγάπη και λόγους πατρικούς αλλά και ευχαριστίες για τα αγαθά αισθήματα και την αφοσίωσή τους προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα θεσμό με ιστορία δεκαεπτά αιώνων, τον αρχαιότερο θεσμό στην περιοχή αυτή του κόσμου με χριστιανική μαρτυρία σε διάφορες εποχές, ο οποίος άντεξε σε πολλές ιστορικές αλλαγές και ανακατατάξεις.



Στην επίσκεψη αυτή των Ιπποτών παρέστη ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη Βασίλειος Μπορνόβας για τον οποίον ο Πατριάρχης τόνισε στα μέλη του Τάγματος ότι «ο Γενικός Πρόξενος οργανώνει ωραίες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο θαυμάσιο Σισμανόγλειο Μέγαρο και αυτή τη φορά παρουσίασε μία έκθεση με φωτογραφίες και εμπειρίες και αναμνήσεις από Ρωμηούς της Πόλης οι οποίοι κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο ξεριζώθηκαν και ευρίσκονται στην Ελλάδα και διηγούνται τις τραυματικές εμπειρίες τους όταν αναγκάστηκαν να φύγουν από εδώ. Έχει πολύ συγκινητικές φωτογραφίες και πήγα στα εγκαίνια. Είχαμε και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις πρόσφατα στον ίδιο χώρο και ασφαλώς θα έχουμε και άλλες εις το μέλλον διότι ο κ. Μπορνόβας είναι φιλόμουσος και αγαπά τις τέχνες και αγαπά να φέρνει το κοινό της Πόλεώς μας σε επαφή με τον πολιτισμό μας, με τα Γράμματα τα δικά μας, με τις τέχνες τις δικές μας και έτσι αυτές οι εκθέσεις, οι διαλέξεις και οι συναυλίες, δίνουν την ευκαιρία στους Τούρκους φίλους μας να βλέπουν και να θαυμάζουν τις εκδηλώσεις του πολιτισμού μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails