________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/27/2011

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΣΧΟΛΗ"



Τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη η πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Σιωπηλή Σχολή», με θέμα την ιστορία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Στην εκδήλωση παρέστη και μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Διαβάστε εδώ την ομιλία του Πατριάρχου.

Την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, που γυρίστηκε με αφορμή την 50η επέτειο της αποφοίτησης του Οικουμενικού Πατριάρχη από τη Σχολή της Χάλκης, συνυπογράφουν το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) και η ΕΡΤ.
Το ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία Ελλήνων και Τούρκων ιστορικών.
Τη σκηνοθεσία συνυπογράφουν η Ειρήνη Σαρίογλου και η Μαρίνα Λεοντάρη, ενώ την πρωτότυπη μουσική συνέθεσε ο Βασίλης Δημητρίου.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα, την Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το σχετικό σποτ που παραθέτουμε εδώ ως βίντεο είναι άκρως κατατοπιστικό.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.2 Απριλίου 2011 στις 12:59 μ.μ.

    Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Μιά σχολή πού ανέδειξε Πατριάρχες, Αρχιερείς, Ιερείς και Λαϊκούς Θεολόγους, πού διακόνησαν και διακονούν τόσο την Μητέρα Μεγάλη Εκκλησία, όσο και όλη την Ορθοδοξία. Μιά σχολή που χτισμένη επάνω στον Λόφο της Επλίδος της Χάλκης, αποτελούσε ένα φάρο Ορθόδοξης Θεολογίας. Μιά σχολή με ιστορία και προσφορά. Μιά σχολή πού αποτελεί για το Οικουμενικό Πατριαρχείο κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Δυστυχώς όμως αυτή η σχολή, πού την σεβάστηκαν και οι Σουλτάνοι, έκλεισε εντελώς άδικα. Έτσι στερήθηκε η Μητέρα Εκκλησία την δυνατότητα να εκπαιδεύει και ετοιμάζει τα στελέχη της. Από τότε πέρασαν σαράντα χρόνια. Σαράντα χρόνια σιωπής. Ο Πατριάρχης μας απόφοιτος της Σχολής πρίν ακριβώς από 50 χρόνια, όπως και πολλοί Αρχιερείς της Μητρός Εκκλησίας, από την πρώτη στιγμή της ενθρόνισεώς του στον Πανίερο και Μαρτυρικό Οικουμενικό Θρόνο, έβαλε ως στόχο το άνοιγμα της Σχολής. Οι προσπάθειές του συνεχίζονται. Το ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο. Αλλά πάνω από όλα υπάρχει ο Θεός, που σίγουρα θα δώσει την λύση για το θέμα, όπως την έδωσε με το Ορφανοτροφείο, αλλά και με την Κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Τενέδου. Παναγιώτατε, ο αγώνας συνεχίζεται. Συνεχίστε και εμείς τα παιδιά Σας είμαστε κοντά Σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails