________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/14/2011

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ



Α.Θ.Παναγιότης, Πατριάρχης, τήν πρωΐαν τοῦ Σαββάτου, 14ης Μαΐου, συνοδευόμενος ὑπό τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Ἑλβετίας κ. Ἱερεμίου, τοῦ Σεβ. Ἀρχιεπισκόπου Ἴστρα κ. Ἀρσενίου, μετά τῆς συνοδείας αὐτοῦ, τῶν Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτου κ. Πέτρου, Καθηγουμένου τῆς ἐν Ἁγίῳ Ὄρει Ἱ. Μονῆς Διονυσίου, Αἰδεσιμολ. Ἀγγλικανοῦ Κάνονος κ. Jonathan Goodhal, Ἱερολ. Διακόνου τῆς Σειρᾶς κ. Θεοδώρου καί Ἱερολ. Διακόνου κ. Ἰωάννου Χρυσαυγῆ, ὡς καί τῶν Ἐντιμ. κ. κ. Συμεών Φραντζελᾶ, Ἀρχικλητῆρος Αὐτοῦ, καί Νικολάου Μαγγίνα, Δημοσιογράφου-Φωτογράφου, μετέβη εἰς Καππαδοκίαν, πρός πραγματοποίησιν τοῦ ἀπό τινων ἐτῶν καθιερωθέντος ἐτησίου προσκυνήματος.


2 σχόλια:

  1. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΛΛΑΔΑ..ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ "ΝΥΝ ΑΠΟΛΥΕΙΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.15 Μαΐου 2011 στις 10:49 μ.μ.

    Η γη της ευλογημένης Καππαδοκίας, η γή των Μεγάλων Πατέρων και Διδασκάλων της Εκκλησίας και του Γένους μας, η γή με τα υπόγεια μοναστήρια και τις Εκκλησίες, ξαναζεί αυτές τις ημέρες λίγα από τα περασμένα. Για χρόνια ξεχασμένη, για χρόνια χωρίς "ψάλτη και παπά" ήρθε η ώρα και έστω για μιά φορά το χρόνο ο Πατριάρχης του Γένους μας, ο πρώτης της καθ' ημάς Ανατολής, ξαναπηγαίνει εκεί, για να εκπληρώσει το τάμα του, για να λειτουργήσει, να κηρύξει, να τελέσει τρισάγια και να ψάλλει το Χριστός Ανέστη. Αγάλονται οι Άγιοι της Καππαδόκίας, χαίρονται οι ψυχές των κεκοιμημένων που αναπαύονται εκεί, γιατί μπορεί η σκόνη της λήθης να σκέπασε τα μνήματα και τα αγιάσματα, ο Θεός όμως πού ακούει τους αλαλήτους στεναγμούς, δια του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κυρίου Βαρθολομαίου, ξαναφέρνει το μήνυμα της Αναστάσεως. Παναγιώτατε, ο Θεός να Σας ευλογεί, και να χαίρεστε τους καρπούς των κόπων Σας. Όλοι εμείς είμαστε κοντά Σας. Πολλά τα έτη Σας. Χριστός Ανέστη Καππαδοκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails