________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/11/2011

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΒΕΒΕΚΙΟΥ


φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την Δευτέρα 8 Αυγούστου το απόγευμα, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Βεβεκίου στο Βόσπορο.

Την Παράκληση τέλεσε ο Μ. Ιεροκήρυξ αρχιμ. Βησσαρίων.
Συμπροσευχόμενος και ο Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Περιφερείας του Βοσπόρου.

Μια πρώτη αναφορά για το ναό του Αγ. Χαραλάμπους στο Μπεμπέκι βρίσκουμε το 1796 σε επιστολή όπου αναφέρεται ότι οι μοναχοὶ της Αγιορείτικης Μονής Ιβήρων, μέσα σε κτήμα που ήδη κατείχαν στην περιοχή ως μετόχι, έχτισαν εκκλησία στο όνομα του Αγίου Χαραλάμπους «από ιδίων δαπανημάτων». Ο ναός σήμερα διατηρείται σε καλή κατάσταση. Το κτίσμα χρονολογείται στα 1830.



Στο τέλος της Ακολουθίας μίλησε ο Πατριάρχης και έδωσε τον λόγο στον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Μακάριο Γρινιεζάκη, από την Κρήτη, ο οποίος μίλησε επικαίρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails