________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/01/2011

ΑΠΟΨΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην φωτό ο συνεργάτης των εκδόσεων Ακρίτας στην Θεσσαλονίκη Νίκος Χαινόγλου, παραδίδει το νέο βιβλίο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Θεσσαλονίκη τον περασμένο Οκτώβριο.

Απόψε Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30μ.μ. στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης της Στοάς του Βιβλίου, στο κέντρο της Αθήνας, οι εκδόσεις Ακρίτας παρουσιάζουν το βιβλίο του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου Συνάντηση με το Μυστήριο – Μια σύγχρονη ανάγνωση της Ορθοδοξίας.
Ομιλητές θα είναι: ο Μητροπολίτης Πισιδίας Σωτήριος, η ιστορικός Μαριάννα Κορομηλά, ο καθηγητής Μάριος Μπέγζος. Προλογίζει ο επιμελητής του τόμου Δημήτριος Κόκκινος και συντονίζει ο δρ. Θεολογίας Παντελής Καλαϊτζίδης.
Την εκδήλωση στηρίζει το Φως Φαναρίου.
Η συγγραφέας Φωτεινή Τομαή σημειώνει για το βιβλίο:
"Ο αναγνώστης θα εκπλαγεί καθώς βυθίζεται στα νερά μιας θάλασσας, ενός ωκεανού γεμάτου με γνώσεις, σοφία και προβληματισμούς, που αντί για ένταση προκαλούν ηρεμία, ένα χάδι ψυχής... Όλα διά χειρός ενός ανθρώπου που, εάν δεν τον πρόδιδε η Παναγιότητά του ως προκαθημένου της ανά τον κόσμο Ορθοδοξίας θα μπορούσε να είναι ένας ελπιδοφόρος έφηβος αεί ατενίζων με αισιοδοξία τους ταραγμένους καιρούς μας. Με κρυστάλλινη γλώσσα και εξαίρετη γλαφυρότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατέρχεται του θρόνου του και αγγίζει με ταπεινότητα τον πλησίον του, τον καθημερινό άνθρωπο, δείχνοντάς του λύσεις και απαντήσεις στα ερωτήματα που τον βασανίζουν αμείλικτα...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails