________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/08/2011

ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΖΗΛΩΝ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
To Μέγα Μήνυμα επί τη εκλογή του ως Επισκόπου Ζήλων έδωσε ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος κ. Σεβαστιανός στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Παρουσία Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου ο Μέγας Εκκλησιάρχης Βενιαμίν διάβασε το Μέγα Μήνυμα και ακολούθησε η αποδοχή και ευχαριστία του Εψηφισμένου Επισκόπου Ζήλων.
Ο νέος Επίσκοπος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Πατριαρχικό Γραφείο. Εκεί δόθηκε το Μικρό Μήνυμα με προσφώνηση του Πατριάρχου και αντιφώνηση του Εψηφ. Ζήλων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζήλων Σεβαστιανός έχει ενεργή συμμετοχή στη διοίκηση της Εκκλησίας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, υπηρέτησε στο Μητροπολιτικό και Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο, ως μέλος της Επιτροπής Διοικητικών Θεμάτων του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου με αρμοδιότητα την εκπαίδευση των Ενοριακών Συμβουλίων και ως Μέλος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων. Υπηρέτησε ως πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Άτλαντας επί σειρά ετών και του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Πρεσβυτέρων.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε παμψηφεί στις 2 Δεκεμβρίου τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Αρχιμανδρίτη Σεβαστιανό Σκορδαλλό Βοηθό Επίσκοπο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου υπό τον ψιλόν τίτλο Ζήλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails