________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/12/2011

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ


Στην Θεία Λειτουργία, στον ιστορικό ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος στη Βιέννη, χοροστάτησε χθες  Κυριακή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος συμμετείχε τις δύο προηγούμενες ημέρες και ήταν ομιλητής στη Διάσκεψη Παγκόσμιας Πολιτικής, που διοργάνωσε στην αυστριακή πρωτεύουσα, με τη συμμετοχή δεκάδων κορυφαίων προσωπικοτήτων, το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Γαλλίας.
Στη Θ. Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο νέος Μητροπολίτης Αυστρίας και Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος και ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά τη Θ. Λειτουργία, δέχθηκε τα σέβη των παρισταμένων εκπροσώπων των ελληνικών και κυπριακών αρχών στην Αυστρία, όπως και της αυστριακής πολιτείας, αλλά και εκατοντάδων μελών της Ομογένειας. 
Στο κήρυγμά του, ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στις ιστορικές ελληνικές Κοινότητες της Βιέννης, που, όπως είπε, προσέφεραν στο Γένος και στην Εκκλησία, πλειάδα ευσεβών και φιλογενών μεγάλων ευεργετών και λογίων και τις οποίες ποίμαναν διαπρεπείς ιεράρχες όπως οι Μητροπολίτες, Γερμανός Καραβαγγέλης, Χρυσόστομος Τσίτερ και ο προσφάτως εκδημήσας μακαριστός Μιχαήλ, του οποίου το έργο καλείται να συνεχίσει ο διάδοχός του, Μητροπολίτης Αρσένιος, στον οποίο ο Πατριάρχης ευχήθηκε ευόδωση των προσπαθειών του.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος την Παρασκευή είχε παρακαθίσει στο επίσημο γεύμα που παρετέθη προς τιμή των συμμετεχόντων στη Διάσκεψη, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, εκφώνησε το Σάββατο, στην τελευταία συνεδρία της ολομέλειάς της, την κεντρική ομιλία με θέμα Η Ευρώπη ως εργαστήριο για την παγκόσμια κυβερνητική, μεταφέροντας το μήνυμα της Ορθοδοξίας για ειρηνική συμβίωση.
Συμμετέχοντες και προσκεκλημένοι στην Διάσκεψη είχαν την ευκαιρία στις διήμερες εργασίες της να συζητήσουν θέματα που αποτελούν τις επίκαιρες προκλήσεις για τις πολιτικές ηγεσίες του κόσμου, από τη λεγόμενη Αραβική Άνοιξη μέχρι την κατάσταση στην Ευρώπη και τις αλλαγές στην Αφρική.
Περισσότερα δείτε στην Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων amen.

1 σχόλιο:

  1. Είναι ευλογία η ύπαρξη Tου Οικουμενικού Πατριάρχου κκ Βαρθολομαίου για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

    Εις Πολλά Έτη Δέσποτα!! Πάντα ο λόγος σας, αυτός της αγάπης, να φωτίζει τις ζωές μας!!

    Al Manama, Bahrain, 12-12-2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails