________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/13/2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα είχαν ο πρόεδρος της Ρουμανίας Traian Basescou με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το μεσημέρι της Τρίτης στο Φανάρι.  
Τον Ρουμάνο Πρόεδρο υποδέχθηκε στην είσοδο του Πατριαρχείου η Πατριαρχική αυλή, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο, πρωτοσυγκελλεύοντα. 
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος προσκύνησε στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου και αφού ξεναγήθηκε συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο γραφείο του. Τον Πρόεδρο συνόδευαν ο υπουργός εξωτερικών της Ρουμανίας Teodor Baconschi, ο πρέσβης στην Άγκυρα Radou Onofrei και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.


Κατά τη φιλική συνάντηση του Προέδρου με τον Πατριάρχη συζητήθηκαν θέματα πανορθοδόξου ενδιαφέροντος, οι αγαθές σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το Πατριαρχείο Ρουμανίας και τη ρουμανική πολιτεία, η Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, τα δικαιώματα των μειονοτήτων κ.ά. Στη συνέχεια συζητήθηκε επίσης η συνεργασία Πολιτείας και Ορθόδοξης Εκκλησίας αποβλέποντας στην ωφέλεια του λαού. Ακόμη, ο Πατριάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι όλοι οι Ορθόδοξοι αποτελούν την μια οικογένεια των πανορθοδόξων, ανεξαρτήτως εθνικής προελεύσεως.


Στο τέλος της συνάντησης ο Ρουμάνος ανώτατος άρχων δήλωσε ότι «ήταν μια εξαιρετική επίσκεψη και μια φιλική συνάντηση διότι γνωριζόμαστε από πολύ καιρό. Παράλληλα, ήταν μια επίσκεψη απόδοσης σεβασμού προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη». 
Να σημειωθεί ότι ο Ρουμάνος Πρόεδρος επισκέφτηκε τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας στο Φανάρι το 2005 και ο Πατριάρχης είχε συναντήσεις μαζί του στη Ρουμανία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails