________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/23/2011

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗΣ


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Τον Ναό της Παναγίας της Μουχλιώτισσας που βρίσκεται δίπλα στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολής, στο Φανάρι, επισκέφθηκε χθές το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιθυμία του να βρεθεί με τους νεαρούς βλαστούς της Ρωμηοσύνης και μαθητές της Μεγάλης Σχολής στην τελευταία για το 2011 και εορταστική κατηχητική συνάντησή τους.
Υπεύθυνος των συναντήσεων αυτών για τη Μεγάλη Σχολή είναι ο Μ. Ιεροκήρυξ Βησσαρίων.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάθισε με τους μαθητές, τους μίλησε πατρικά, συζήτησε μαζί τους και τους έδωσε την ευχή και ευλογία του με την ευκαιρία των μεγάλων εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου επισημαίνοντας ότι με τη δύναμη της πίστης αποκτούμε ισχυρό εφόδιο σε όλη μας τη ζωή και προέτρεψε τα παιδιά να είναι υπερήφανα για τον λόγο ότι ζουν και διδάσκονται τον Ιησού Χριστό στην Κωνσταντινούπολη όπου χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας.
Τον Πατριάρχη συνόδευε ο Μητροπολίτης Πισιδίας Σωτήριος ο οποίος μετά από παρότρυνση του Πατριάρχου Βαρθολομαίου μίλησε και εκείνος για λίγα λεπτά στους μαθητές σχετικά με το πρόσωπο του Χριστού και τους μετέφερε σκέψεις από την εμπειρία της πάνω από τριάντα χρόνια Ιεραποστολικής παρουσίας του στη Μητρόπολη Κορέας.
Στη συνάντηση αυτή παρέστησαν η Διευθύντρια της Μεγάλης Σχολής Βικτωρία Λαιμοπούλου και άλλοι καθηγητές της Σχολής.



1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ.Κίτρους. Κατερίνη.23 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:18 μ.μ.

    Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλα τα παιδιά της Ρωμηοσύνης, πού αποτελούν την ελπίδα της Πόλης, του Πατριαρχείου και του Γένους μας. Θερμά συγχαρητήρια στον καλό φίλο Μέγα Ιεροκήρυκα Βησσαρίωνα, για την προσπάθεια πού καταβάλλει να μεταδώσει το μήνυμα του Χριστού και του Ευαγγελίου στα νέα παιδιά. Αλλά και στον Πατριάρχη μας πού σαν στοργικός πατέρας, κάνει τα πάντα για να βρίσκεται δίπλα στα παιδιά, δίπλα στο μέλλον της Ρωμηοσύνης, για να τα ενισχύσει, να τα ευλογήσει, και να τα ενδυναμώσει με τους λόγους του και με την παρουσία του. Αγαπητά μου παιδιά, σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέο έτος 2012. Μείνετε εκεί στην Πόλη, στην πρωτεύουσα της Ρωμηοσύνης. Μείνετε εκεί, για να συνεχίσετε το έργο των προγόνων σας και προγόνων μας. Μείνετε εκεί, κοντά στον Πατριάρχη μας, γιατί σίγουρα θα έρθουν καλλίτερες μέρες για όλους σας. Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails