________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/03/2011

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες Νικολάου Μαγγίνα
Το Φανάρι επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο επίσημο Πατριαρχικό Γραφείο. 
Ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν έφτασε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο λίγα λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα.

Στην είσοδο του Πατριαρχείου τον υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως Στέφανος, Πρωτοσυγκελλεύων των Πατριαρχείων, ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Βαρθολομαίος και οι κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής.
Στη συνέχεια ανέβηκε στον δεύτερο όροφο του Πατριαρχείου όπου στο κεφαλόσκαλο της εισόδου στην Αίθουσα των Πατριαρχών τον υποδέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Μαζί κατευθύνθηκαν στο Πατριαρχικό Γραφείο όπου πραγματοποιήθηκε η ιδιαίτερη συνάντησή τους. Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συνοδευόταν από τον Αμερικανό Πρέσβη στην Άγκυρα και στενούς συνεργάτες του. Παρόντες στη συνάντηση, από πλευράς Πατριαρχείου, ήσαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, οι Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης, Γαλλίας Εμμανουήλ και Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος.
Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος πραγματοποιεί ήδη επίσκεψη στην Τουρκία, από όπου κάλεσε και πάλι - ακολουθώντας την πάγια αμερικανική πολιτική - την τουρκική κυβέρνηση να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails