________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/27/2011

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΜΑΔΥΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα

Ως απλός ιερεύς λειτούργησε σήμερα το πρωί στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, πρωτοσυγκελλεύων των Πατριαρχείων, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του επί τη μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου.
Στο ιερό βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Μύρων Χρυσόστομος. Με τον Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο λειτούργησε ο διάκονος Νήφων.
Μετά τη Θ. Λειτουργία στην Μεγάλη Πρωτοσυγκελλία ο εορτάζων Μητροπολίτης δέχθηκε την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος του ευχήθηκε θερμά, αλλά και τις ευχές της Πατριαρχικής Αυλής.
Το Φως Φαναρίου εύχεται από καρδιάς στον Πρωτοσυγκελλεύοντα Μητροπολίτη Στέφανο το Εις πολλά έτη!


7 σχόλια:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος.Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.27 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:36 μ.μ.

    Στον καλό φίλο και άξιο Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο, Πρωτοσυγκελλεύοντα του Σεπτού Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, εύχομαι απο καρδιάς χρόνια πολλά, ευλογημένα και καρποφόρα, προς δόξα του Αγίου Ονόματος του Θεού μας, της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κυρίου Βαρθολομαίου, της Ρωμηοσύνης και όλης της Εκκλησίας. Άγιε Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κύριε Στέφανε, πολλά και ευλογημένα τα έτη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στον Σεβ. Καλλιουπόλεως. Μπορεί να είναι σχετικά νέος τόσο σε ηλικία όσο και στον Επισκοπικό βαθμό, αλλά -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- επιδεικνύει ήθος και σεμνότητα! Μακάρι να συνεχίσει έτσι! Χρόνια πολλά!
    Η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχα τη χαρά να μετάσχω στη Θ.Λειτουργία των ονομαστηρίων του Αγ.Καλλιουπόλεως το έτος 2000 - ότε ήτο τριτεύων Διάκονος της Πατριαρχικής Αυλής - ιερουργούντος του τότε Μεγ.Εκκλησιάρχου κ.Σεραφείμ μετά του εορτάζοντος Τριτεύοντος Διακόνου! Η αρχαιοπρεπής, στην παρούσα ανάρτηση απεικονιζομένη, αμφίεσή του, μας παραπέμπει σε χρόνους πρωτοχριστιανικούς και χαιρόμεθα διά τούτο!
    Πολλά τα έτη του Αγ. Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ.Στεφάνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαρόμαστε κάθε φορά που παρακολουθούμε την Πατριαρχική Λειτουργεία με τους λειτουργούντες επισκόπους χωρίς Μίτρες ή Ράβδους. Σήμερα χαιρόμαστε πιο πολύ που βλέπουμε τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο, Πρωτοσυγκελεύοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου,λειτουργούντα με την αρχαιοπρεπή αμφιεση ανευ μίτρας, ράβδου και σάκκου, παρα μόνο με το κατ εξοχήν διακριτικό άμφιο του επισκόπου, το ωμοφόριο. Του ευχόμαστε "Πολλά τα Έτη του" και "Άξιος".
    Ας ελπίσουμε να ξαναγυρίσουμε στην αρχαία εμφάνιση των επισκόπων μας. Θα ειναι καλό και για εκείνους και για τον λαό. Καί εκεινοι και ο λάος θα έχουν την αίσθηση του ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ και όχι του ΔΕΣΠΟΤΗ.
    ΟΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στέλιος Αλεξ. Ρηγόπουλος2 Ιανουαρίου 2012 στις 8:57 π.μ.

    Σεμνή, αρχαιοπρεπής συνάμα και καλογερική, η εορταστική Θεία Λειτουργία του Σεβ. Αγίου Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου στο Μέγα Μοναστήρι, τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου εν Φαναρίω. Προς γνώσιν ακι συμμόρφωσιν των εν Ελλάδι "δεσποτάδων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμασταν συμφοιτηταί με τον άγιο Καλλιουπολεως και Μαδύτου κ. Στέφανο και χαρήκαμε όλοι για την εκλογή του. Τώρα ὀμως χαίρόμαστε διπλά για την αρχιερατική του πορεία, η οποία τυγχάνει σεμνή, διακριτική και εναρμονισμένη στα τυπικά και την παράδοση του Οικουμενικου μας Πατριαρχείου. Τον χαιρόμαστε και τον καμαρώνουμε!
    Πολλά τα έτη του για την διακονία του Φαναρίου και του σεπτου Προκαθημενου αυτού Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ Βαρθολομαίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι ευχής έργον η αμφίεση των επισκόπων να είναι σαν αυτή του αγίου Καλλιουπόλεως και Μαδύτου!
    Συγχαρητήρια για την απλότητα και σεμνότητα. Να ζήσει χρόνια πολλά και ευλογημένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails