________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/02/2012

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες Νικολάου Μαγγίνα
Προσκυνηματική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης και ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης, συνοδευόμενοι από κληρικούς και λαϊκούς της Μητροπόλεως.
Με την ευκαιρία των Εορτών του Δωδεκαημέρου ο Μητροπολίτης Λαγκαδά επέδωσε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο την επετειακή έκδοση του περιοδικού της Μητροπόλεως με τίτλο Ορθόδοξα Μηνύματα η οποία είναι αφιερωμένη στην πρόσφατη επίσκεψη (Οκτώβριος 2011) του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Επαρχία του Λαγκαδά για την επέτειο των 260 ετών από το μαρτύριο της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης.

Ο Μητροπολίτης Ιωάννης εξέφρασε με θερμά λόγια την ευγνωμοσύνη και τις πολλές του ευχαριστίες στο πρόσωπο του Πατριάρχη τονίζοντας ότι "ετίμησε κατά τρόπον θαυμαστόν και συγκινητικόν με την παρουσία του τον Λαγκαδά και την επέτειο των 260 χρόνων από του μαρτυρίου της Αγίας Κυράννης και η διάβασή του άφησε ανεξίτηλα ίχνη στον κλήρο και στο λαό".
Ο Πατριάρχης στην αντιφώνησή του σημείωσε μεταξύ άλλων πως "ενθυμούμενοι το πρόγραμμα της επισκέψεως εις τον Λαγκαδάν ιλιγγιώμεν" και πως "εις όσους παρακολουθούν την δημιουργικήν και κατά πάντα επιτυχημένην προσπάθειάν σας δημιουργείται θαυμασμός".
Τέλος, Μητροπολίτης και Δήμαρχος προσέφεραν στον Οικουμενικό Πατριάρχη μία Ιερή Εικόνα και τοπικά προϊόντα,  ως ελάχιστο δείγμα της αγάπης και αφοσίωσης κλήρου και λαού της Επαρχίας αυτής του Οικουμενικού Θρόνου προς τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.
Αξίζει να αναφερθεί πως η χορωδία "Απόστολος Παύλος", που συνόδευσε τον Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη στην προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, έψαλε χριστουγεννιάτικους βυζαντινούς ύμνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails