________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/22/2012

ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Την έδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, το σεπτό Φανάρι, επισκέπτονται οι Μητροπολίτες Καστορίας Σεραφείμ και Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός. 
Ο Μητροπολίτης Καστορίας μετέβη στην Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και φορέων της Καστοριάς προκειμένου να επιδώσουν και επισήμως, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, την πρόσκληση για να επισκεφθεί αυτή την εκκλησιαστική επαρχία της βορείου Ελλάδος, που ανήκει στο Συνταγμάτιο και τελεί υπό την πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Θρόνου.


Ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο σεβασμός μας στη Μητέρα μας Εκκλησία και στο πρόσωπό Σας είναι αμείωτος και θα παραμένει αμείωτος μέχρι της συντελείας του αιώνος. Έως ότου να κλείσουμε τα μάτια μας αυτή η Επαρχία θα είναι πάντοτε προσηλωμένη σε Εσάς». Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σημείωσε: «Είναι τόσο στενοί και ιστορικοί και ιεροί οι δεσμοί της Καστοριάς με το Ιερό Κέντρο του Φαναρίου ώστε και να θέλουμε εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να τους εξαλείψουμε». Και ο Μητροπολίτης Καστορίας συμπλήρωσε, «και οι λίθοι κεκράξονται».
Προσκυνηματική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, εν όψει της Σαρακοστής, πραγματοποιεί και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, συνοδευόμενος από τους Αρχιμανδρίτες Βαρθολομαίο Αστεριάδη και Δαμασκηνό Αλαζράι.
Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός επισκέπτεται τακτικά τη Μητέρα Εκκλησία για να λάβει την ευχή και την ευλογία του προκαθημένου της Ορθοδοξίας, Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails