________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/09/2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΚΑΙ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Φανάρι, του Νικολάου Μαγγίνα
Προσκυνηματική επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας Χριστοφόρος. 
Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος θα συλλειτουργήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. 
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Οικουμενικό Πατριαρχείο απηύθυνε αυστηρό γράμμα στον Αρχιεπίσκοπο Χριστοφόρο, ύστερα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, πριν μερικούς μήνες, στην Πράγα και οι οποίες παρουσιάστηκαν ως εορτασμοί για την συμπλήρωση 60 ετών από την "Αυτοκεφαλία" που είχε παραχωρήσει η Εκκλησία της Ρωσίας στην Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας. 
Στο Πατριαρχικό Γράμμα έσπευσε να απαντήσει ο κ. Χριστοφόρος ο οποίος αφού ζήτησε συγνώμη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας για την «οδυνηρή παρεξήγηση» που δημιουργήθηκε, διαβεβαίωσε ότι οι εκδηλώσεις δεν είχαν τέτοιο χαρακτήρα αφού το Αυτοκέφαλο στην Εκκλησία του, το παραχώρησε Κανονικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Παρά τις εντυπώσεις που επιχειρήθηκε να καλλιεργηθούν το τελευταίο διάστημα, η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Τσεχίας και Σλοβακίας Xριστοφόρου στο Φανάρι έρχεται να επιβεβαιώσει και να επισφραγίσει όλα όσα διατύπωσε στην πρόσφατη επιστολή του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Δείτε εδώ την περσινή επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Χριστοφόρου στο Φανάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails