________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/09/2012

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ρεπορτάζ - φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα 
Το ετήσιο προσκύνημά τους πραγματοποίησαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο απόφοιτοι και τελειόφοιτοι της φετινής χρονιάς της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Τους δεκαπέντε φοιτητές συνόδευε ο καθηγητής τους Τιμόθεος Πατίτσας. 
Προσφωνώντας ο καθηγητής τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι Σπουδαστές της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης ευρίσκονται σήμερα ενώπιόν Σας, για να υποβάλουν τον σεβασμό τους. Και για να Σας διαβεβαιώσουν ξανά για την αγάπη και την αφοσίωση προς τον Σεπτό Οικουμενικό Θρόνο και τον πολυσέβαστο Προκαθήμενό του». Επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ελληνομάθεια, «την γλώσσα του Γένους μας και της ανυπέρβλητης πολιτιστικής μας κληρονομιάς». 


Στη συνέχεια τον Πατριάρχη προσφώνησε εκ μέρους των φοιτητών ο Αθανάσιος Μινέτος, ο οποίος του εξέφρασε ευχαριστίες για την Ορθόδοξη μαρτύρια που προσφέρει ανα την οικουμένη. «Παίρνετε πρωτοβουλίες για την διάσωση του πλανήτη μας και για την ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών πάνω στη γη. Το ίδιο φροντίζετε για την ενότητα των Χριστιανικών Εκκλησιών και προ πάντων των Ορθοδόξων στην Διασπορά. Σήμερα ζητούμε την Πατριαρχική Σας ευχή για τον καλό αγώνα που σε λίγο θα μας εμπιστευθεί η Εκκλησία... Πάντοτε όμως περιμένουμε με λαχτάρα Εσάς, τον ίδιο να έρθετε στην αγαπημένη μας σχολή». 


Ο Πατριαρχης Βαρθολομαίος τους καλωσόρισε με αγάπη και εγκαρδιότητα, τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και τους διαβεβαίωσε για το συνεχές ενδιαφέρον και τη στοργή που τρέφει η Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την Σχολή του Τιμίου Σταυρού. Σχετικά με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και τις παραδόσεις του Γένους μας τους προέτρεψε να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση αυτή. 
Κατά την παραμονή τους στην Κωνσταντινούπολη φιλοξενήθηκαν στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και επισκέφθηκαν ιερά σεβάσματα της Εκκλησίας μας και μνημεία της Ρωμιοσύνης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails