________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/01/2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Ο Πατριάρχης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Καθηγητή Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον Υπουργό Αναπληρωτή Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ και στο επίκεντρο της συζητήσεως βρέθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε για άλλη μια φορά επιτυχία στο δύσκολο έργο της νέας Κυβέρνησης καθώς και ταχεία ανάρρωση στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Οι υπουργοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το έργο του Οικουμενικού Θρόνου και διαβεβαίωσαν ότι η Ελληνική Πολιτεία βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Μητέρας Εκκλησίας. 


Aργότερα, στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην ομιλία του, σημείωσε ότι τόσο το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και η Εκκλησία της Ελλάδος προσβλέπουν σε συνεργασία με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ευχόμενος να λυθούν χρονίζοντα προβλήματα. Εξέφρασε δε την πλήρη εμπιστοσύνη του στο νέο υπουργό, Καθηγητή Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, και τη βεβαιότητα πως η συνεργασία δεν θα είναι μια ευχή αλλά μια πραγματικότητα.

1 σχόλιο:

  1. Εις τη δευτέραν φωτογραφίαν της παρούσης αναρτήσεως το βλέμμα της Α.Θ.Π., του Πατριάρχου του Γένους, έχει προσηλωθεί εις τα υπεράνω της κεφαλής του υπουργού Παιδείας αναρτηθέντα επί του τοίχου, και δη εις την φωτογραφίαν του αειμνήστου Μεγάλου των Πατρών Μητροπολίτου Νικοδήμου, του Βαλληνδρά. Ο Πατρών +Νικόδημος συνεδέετο πνευματικώς μετά του νυν Καστορίας κ.Σεραφείμ και μάλιστα τον εχειροτόνησε εις επίσκοπον εντολή και αδεία του επίσης αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών +Σεραφείμ του οποίου το όνομα φέρει ο Καστορίας, ομόπατρις ων μετ΄αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails