________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/23/2012

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα 
Με τη στοργή και το ζωηρό ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και παραγόντων της Ομογενείας της Πόλης, ξεκίνησε και εφέτος η Α΄ περίοδος της Παιδοπόλεως στο νησί της Πρώτης. 
Την Κυριακή 22 Ιουλίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της ιστορικής Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πρώτης στους χώρους της οποίας στεγάζονται οι Κατασκηνώσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενώ συμπροσευχήθηκαν οι Μητροπολίτες Πριγκηποννήσων Ιάκωβος και Προύσης Ελπιδοφόρος, Ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Χάλκης. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανέγνωσε Τρισάγιο ενώπιον του τάφου του Μ. Ευεργέτου Συμεών Σινιόσογλου.


Κατόπιν ακολούθησε εόρτια εκδήλωση η οποία περιελάμβανε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και μικρές παραστάσεις από τα παιδιά της Κατασκήνωσης με την καθοδήγηση των ομαδαρχών τους που συνόδευαν με μουσικά όργανα ανάμεσα στους οποίους και νέοι που ήλθαν για τον λόγο αυτό από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών. 
Προηγήθηκε η προσφώνηση και το καλωσόρισμα της Προέδρου του Δ.Σ. των Κυριών του Συνδέσμου της Παιδοπόλεως Μαρίας Αποστολίδου, η οποία αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Παιδοπόλεως και ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για το έντονο και αμείωτο ενδιαφέρον του για τα θέματα της κατασκήνωσης. Εξέφρασε, επίσης, ευχαριστίες και προς τους χορηγούς, Κοινότητες της Πόλης και των Νήσων, εθελόντριες, την Οι.Ομ.Κω. καθώς και προς τον Παντελή Βίγκα, τον εκπρόσωπο των Μειονοτικών Ιδρυμάτων στο Δεκαπενταμελές Συμβούλιο της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων.


Στο τέλος της εκδήλωσης μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Μητρός Εκκλησίας και της Ομογένειας προς τον θεσμό της Κατασκήνωσης, εντός της οποίας οι νέοι, στο ξεκίνημα της πορείας τους διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους, διαπαιδαγωγούμενοι σε μια ηλικία κατά την οποία σφυρηλατείται και διαπλάθεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις κυρίες του Δ.Σ. της Παιδοπόλεως, την Οι.Ομ.Κω. η οποία τα τελευταία δύο χρόνια αποστέλλει νέους ανθρώπους εθελοντικά ώστε να συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στο επιτελούμενο έργο της κατασκήνωσης. Επήνεσε τη συνεισφορά του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυριών της Παιδοπόλεως οι οποίες ασχολούνται εδώ και πολλά χρόνια με θερμό και ειλικρινές ενδιαφέρον για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των Κατασκηνώσεων στην Πρώτη. Εξέφρασε, ακόμη, την ευαρέσκειά του και προς τον Διευθυντή των Κατασκηνώσεων Σταύρο Ραφαηλίδη για τον ζήλο, την υπευθυνότητα και τον ενθουσιασμό που επιδεικνύει επί σειρά ετών στην Παιδόπολη. Στο τέλος ο Πατριάρχης διένειμε αναμνηστικά δώρα στα μικρά παιδιά.


Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν, επίσης,κληρικοί της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων, οι μικροί Κατασκηνωτές οι περισσότεροι των οποίων με τάξη και ευλάβεια μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων, το Διοικητικό Συμβούλιο των κυριών του Συνδέσμου της Παιδοπόλεως και στελέχη νεανίδων της Πρώτης, ο Διευθυντής της Κατασκήνωσης Σταύρος Ραφαηλίδης, Κοινοτικοί παράγοντες μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος της Πριγκήπου Αγνή Νικολαϊδου, ο Αντιδήμαρχος και στελέχη του Δήμου Πριγκηποννήσων, ο διακεκριμένος Νομικός και Καθηγητής της Νομικής Χουσείν Χατεμί, ο Γενικός Γραμματέας της Οι.Ομ.Κω. Μιχάλης Μαυρόπουλος και πλήθος προσκυνητών από την Πόλη και την Ελλάδα και άλλες χώρες.
Το μεσημέρι ο Πατριάρχης ευλόγησε την τράπεζα της Παιδοπόλεως, όπου συνέφαγε με τους Μητροπολίτες, τους προσκυνητές και τους κατασκηνωτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails