________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/15/2012

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ (ΜΑΪΟΣ 2012) ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΒΕΛΓΙΟΥ


Τον Μάϊο 2012 το ίδρυμα Franklin D. Roosevelt τίμησε στην Ολλανδία την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην ετήσια τελετή της Απονομής των Τεσσάρων Βραβείων Ελευθερίας (Four Freedoms Awards). 
Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τιμήθηκε με το βραβείο «Ελευθερίας της Πίστης», (Freedom of Worship Award) για «την προώθηση της ελευθερίας της πίστης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις πρωτοβουλίες του για την προώθηση της θρησκευτικής ανεκτικότητας καθώς και για τις προσπάθειές του για διεθνή ειρήνη». Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τιμήθηκε και για τις δραστηριότητές του για την προστασία του περιβάλλοντος για την οποίες έχει καθιερωθεί τα τελευταία 20 χρόνια ως ο «Πράσινος Πατριάρχης». 
Στην τελετή στην πόλη Middelburg όπου παρέστησαν η Βασίλισσα της Ολλανδίας και ο Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε τιμήθηκαν επίσης ο δημοσιογραφικός οργανισμός Al Jazeera με το Βραβείο Ελευθερίας Λόγου και Έκφρασης (Freedom of Speech and Expression Award), για τη σταθερή προσήλωσή του στην ελευθερία του Τύπου, ο πρώην πρόεδρος τη Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, για την προσφορά του στο λαό της Βραζιλίας, η Εκα Ραμες Μπατ με το βραβείο Ελευθερίας από Ανάγκες (Freedom from Want Awards), για τις προσπάθειες της υπέρ των φτωχών και καταπιεσμένων γυναικών στην Ινδία, και τέλος Αντιπρόεδρος της Ιρακινής Κυβέρνησης, Χουσέιναλ-Σαχριστάνι, με το βραβείο Ελευθερίας από το Φόβο (Freedom from Want Awards ), για τη προσήλωσή του στις δημοκρατικές αξίες, και τις προσπάθειές του για τη μετεξέλιξη του Ιράκ σε μια ελεύθερη, ευημερούσα και αναπτυγμένη Δημοκρατία.

 

A la mi-mai 2012, Sa Toute-Sainteté le Patriarche Œcuménique Bartholomée était en visite à Middelburg au Pays-Bas, pour la remise des Four Freedoms Awards. Il y reçu le Prix de la liberté religieuse.
Ce fut le Président américain Roosevelt qui, en 1941, prononça devant le Congrès un célèbre discours sur les Quatre Libertés, les 'Four Freedoms'. Les 4 libertés essentielles pour l'humanité: la liberté d'expression, la liberté de culte, l'abri du besoin et l'abri de la peur.
Sa Toute-Sainteté le Patriarche Œcuménique Bartholomée a donc reçu ce prix pour sa contribution exceptionnelle sur le plan de la liberté religieuse et du dialogue œcuménique. Le prix est remis par la petite-fille du Président Roosevelt, Madame Anna Eleanor Roosevelt.

© Orthobel 2012 (Archevêché Orthodoxe de Belgique - Patriarcat Oecuménique)
Δείτε την τηλεοπτική εκπομπή της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου στο Α᾽ πρόγραμμα της Βελγικής Τηλεόρασης:http://www.youtube.com/watch?v=QvqeEsAJFRQ&list=PLB3wb7i3O87ayqnZS-9QPkhPgGp48-FAb&feature=plcp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails