________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/27/2012

Η ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ



Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα  η τριήμερη  επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης. 
Σήμερα το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις σε Εράτυρα και Σισάνι, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε μετά από τη σύντομη παρουσία του στο Μικρόκαστρο. Ειδικότερα: 
Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Άγιο Γεώργιο Εράτυρας, όπου οι κάτοικοι της περιοχής τον υποδέχθηκαν με τιμές, και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ συγκινητική. Στην υποδοχή προπορεύονταν καβαλάρηδες, στο δρόμο έραναν τον Πατριάρχη με δάφνες, ενώ χτυπούσαν χαρμόσυνα οι καμπάνες της εκκλησίας του χωριού. Μετά  την δοξολογία προσφώνησε καταλλήλως τον Πατριάρχη ο αρχιμανδρίτης Νικόλαος Αλεξίου και αντιφώνησε ο Πατριάρχης.


Ακολούθησε επίσκεψη στα ερείπια του παλαιού Επισκοπικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Σισάνι και ξενάγηση από την  αρχαιολόγο Μαρία Τσιάπαλη. Κατόπιν επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Εράτυρας όπου τελέστηκε δοξολογία. Η προσφώνηση έγινε απο τον Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Μητρούδη και ακολούθησε η αντιφώνηση του Παναγιωτάτου. Στην Εράτυρα, έγινε ο αγιασμός Θεμελιώσεως του Εκκλησιαστικού Μουσείου και τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου της Ιεράς Μονής. 
Ο Παναγιώτατος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην περιοχή με μια σύντομη επίσκεψη στην Ι. Μονή Μικροκάστρου. Έπειτα αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη κι από εκεί για την Κωνσταντινούπολη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails