________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/30/2012

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΔΩΝΙΩΝ Ο Μ. ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ (ΧΡΥΣΑΝΗΣ)


Μητροπολίτης Κυδωνιών εξελέγη πριν λίγο από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Χρυσάνης. 
Η εκλογή έγινε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου από τους Συνοδικούς Αρχιερείς, ύστερα από πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
O εψηφισμένος Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας διακονεί το Φανάρι πολλά χρόνια, ως υπεύθυνος του Πατριαρχικού Ναού, της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης, του Ημερολογίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Επίσης, διετέλεσε υπεύθυνος Κατηχητικών Σχολείων σε Κοινότητες της Πόλης, σύνδεσμος του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την ορθόδοξη νεολαία της Φινλανδίας, και μέλος Πατριαρχικών Επιτροπών. Συγκεκριμένα: Γραμματεύς στην Εφορία Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, στην Επιτροπή επί του Αγίου Όρους, στην Επιτροπή εκδόσεως του περιοδικού "Ορθοδοξία", στην Επιτροπή επί του Πατριαρχικού Αρχειοφυλακίου-Βιβλιοθηκών όπως και στην Επιτροπή επί του Σκευοφυλακίου - Μυροφυλακίου.
Το Φως Φαναρίου εύχεται ολοψύχως στο νέο Μητροπολίτη το ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails