________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/04/2012

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα 
Το συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης προς την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης εξέφρασε η Γερουσιαστής των Η.Π.Α. Jeanne Shaheen η οποία επισκέφθηκε σήμερα το πρωί με συνεργάτες της το Φανάρι όπου είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκεσε πλέον της μίας ώρας και η οποία διεξήχθη σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο και την Ομογένεια της Πόλης ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης για το οποίο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επεσήμανε τη σταθερή αισιοδοξία του παρά την καθυστέρηση στην υλοποίηση των υποσχέσεων από τους αρμόδιους φορείς. Σημείωσε εντούτοις πως κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων έχουν καταγραφεί σημαντικά θετικά βήματα από την παρούσα Κυβέρνηση αναφορικά με τις Μειονότητες στην Τουρκία ενώ δεν παρέλειψε να συμπληρώσει πως υπολείπονται και άλλα εξίσου σημαντικά να πραγματοποιηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.


Συζητήθηκε μεταξύ άλλων το φλέγον θέμα της Μέσης Ανατολής και ειδικότερα οι συνθήκες διαβίωσης και η κατάσταση των Χριστιανικών Κοινοτήτων που υπάρχουν στις περιοχές αυτές προς τις οποίες το Οικουμενικό Πατριαρχείο έδειξε τη συμπαράστασή του συγκαλώντας τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Φανάρι Σύναξη των Προκαθημένων των παλαιφάτων Εκκλησιών. 
Ένα άλλο θέμα της συνάντησης ήταν και οι διαχριστιανικοί και διαθρησκειακοί διάλογοι που διεξάγονται από την Ορθόδοξη Εκκλησία με τον συντονισμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου με άμεσο σκοπό την ειρηνική συνύπαρξη των διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών ενώ από τη συζήτηση δεν έλειψε και η αναφορά και των οικολογικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει στη σύγχρονη εποχή ο πλανήτης με κυριώτερο τη μόλυνση και την αλόγιστη χρήση του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο.


Η Αμερικανίδα πολιτικός τόνισε τη μεγάλη προσφορά του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε διεθνές κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο και ανέφερε τον ειλικρινή σεβασμό και θαυμασμό της προς το πρόσωπο του Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Πριν την αναχώρησή της η Γερουσιαστής επισκέφθηκε τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. 
Κατά τη συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Αμερικής Scott Kilner και υπηρεσιακοί παράγοντες του Προξενείου του καθώς και ο εκ των Ελλήνων της Αμερικής Πατριαρχικός Διάκονος Νήφων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails