________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/27/2012

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΤΗΧΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΝ, ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΛΟΥΚΛΗ


Οι εκδηλώσεις για τον εορτασµό των Χριστουγέννων είχαν την τιµητική τους στην Πόλη. Τα καθιερωµένα κάλαντα έψαλαν στο Πέρα µαθητές των σχολείων µας µαζί µε οµογενείς και εξ Ελλάδος παρεπιδηµούντες. 
Η χριστουγεννιάτικη ποµπή ξεκίνησε µπροστά από το Ζωγράφειο µε τον λυκειάρχη του Γιάννη ∆εµιρτζόγλου να παίζει το ακορντεόν, και τα παιδιά να τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στο Σισµανόγλειο Μέγαρο και από εκεί στο Φανάρι και το Γηροκοµείο Βαλουκλή. 


Στο Φανάρι, τα παιδιά έψαλαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στον Οικουµενικό Πατριάρχη στην κατάµεστη αίθουσα του Θρόνου. Στη συνέχεια, ο κ. Καλαµάρης, πρόεδρος του Συνδέσµου Ερ.Θ.Ο αναφέρθηκε στην καθιερωµένη πλέον χριστουγεννιάτικη επίσκεψη στο Φανάρι και το Γηροκοµειο ενώ ο Οικουµενικός Πατριάρχης µίλησε για τον αγώνα κατά της φτώχειας και την ανάγκη στήριξης των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων µας ενώ αναφέρθηκε και στην κήρυξη του έτους 2013 ως έτος "Παναθρώπινης Αλληλεγγύης". Η χριστουγεννιάτικη ποµπή μετά το Φανάρι συνέχισε για το Γηροκοµείο Βαλουκλή, όπου μοιράστηκαν στιγμές θαλπωρής με τους γηροκοµούµενους προσφέροντάς τους χριστουγεννιάτικα κεράσµατα και ανταλλάσσοντας ευχές για την Γέννηση του Χριστού.
φωτογραφίες: Ν. Μαγγίνας
Ηχώ της Πόλης

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.28 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:11 μ.μ.

    Μια ωραία συνήθεια αναβιώνει και πάλι στην Πρωτεύουσα της Ρωμηοσύνης, την Κωνσταντινούπολη. Τα παιδιά τη Ομογενείας μας, με την καθοδήγηση των Διδασκάλων τους, βγαίνουν στους δρόμους και ψάλλουν τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, σκορπίζονταν την χαρά και την αισιοδοξία σε όλη την Ρωμηοσύνη. Τα παιδιά, η ελπίδα του Γένους και του Πατριαρχείου μας, με τις μελωδικές φωνές έδωσαν ένα άλλο τόνο στο Πέραν, φέρνοντας μνήμες από άλλες εποχές. Ο Θεός να ευλογεί αυτά τα παιδιά, τους Διδασκάλους και τους γονείς τους, ώστε να συνεχίσουν να μένουν στην Πόλη, για να συνεχίσει να έχει μέλλον η Ρωμηοσύνη και το Πατριαρχείο μας. Άλλωστε όλοι μας είμαστε σίγουροι, ότι τόσο η Ρωμηοσύνη της Πόλης όσο και το Ιερό Κέντρο έχει μέλλον λαμπρό, παρά τις Κασσάνδρες πού μιλούν κατά καιρούς για τον μαρασμό της και το τέλος του Πατριαρχείου μας. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails