________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/09/2013

Επίσκεψη Ουκρανών Ορθοδόξων από τον Καναδά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα 
Την αφοσίωσή τους στο Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέφρασαν ουκρανοί κληρικοί και λαϊκοί από τον Καναδά κατά τη συνάντησή τους με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι με επί κεφαλής τους τον Ουκρανό Αρχιεπίσκοπο Winnipeg Γεώργιο, ο οποίοι υπάγονται στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, υποδεχόμενος την Ουκρανική αντιπροσωπεία υπογράμμισε: "Ανεξάρτητα από το ότι εμείς ως Οικουμενικόν Πατριαρχείον είμεθα Έλληνες, δεν κάνουμε καμμία διάκριση διότι είμεθα όντως οικουμενικό, έχοντας στους κόλπους μας, στην μητρική αγκάλη της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως όλα τα έθνη, και όλοι μπορούν να διατηρούν την γλώσσα τους και τις τοπικές τους παραδόσεις, χωρίς βέβαια, να αλλοιώνεται η Ορθόδοξη πίστη και παράδοση". 
Ο Πατριάρχης τόνισε επίσης τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την Πανορθόδοξη ενότητα, αγάπη και συνεργασία μεταξύ των ορθοδόξων σε όλο τον κόσμο. Υπενθύμισε με χαρά την προσκυνηματική επίσκεψη που πραγματοποίησε ο ίδιος το 2008 στο Κίεβο μετά από πρόσκληση του τότε Προέδρου Γιουστσένκο, όπου προεξήρχε των εορτασμών με αφορμή την συμπλήρωση 1020 ετών από τον εκχριαστιανισμό των Ρώς. 
Στη συνάντηση παρέστησαν από πλευράς Πατριαρχείου οι Μητροπολίτες Τορόντο Σωτήριος, Περγάμου Ιωάννης, Φιλαδελφείας Μελίτων, Γαλλίας Εμμανουήλ, ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Βαρθολομαίος και ο Πατριαρχικός Διάκονος Νήφων. Από Ουκρανικής πλευράς ήταν παρόντες οι Επίσκοποι Εντμοντον Ιλαρίων και Κρατείας Ανδρέας, καθώς επίσης κληρικοί και λαϊκά στελέχη. Κατά την παραμονή τους στην Πόλη είχαν διήμερη συνεργασία με την Επιτροπή Διορθοδόξων Ζητημάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρεία του Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη. 
Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Μονή της Αγίας Τριάδος όπου στεγάζεται και η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Εκεί τους υποδέχθηκε ο Ηγούμενος Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος.  Επίσης προσκύνησαν και την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή όπου τους υποδέχθηκε ο ηγουμενεύων, Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails