________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/05/2013

Με λαμπρότητα η Ανάσταση του Κυρίου στην ταπεινή Ίμβρο (ΦΩΤΟ)

Ίμβρος, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα 
Συγκίνηση, μια γλυκιά νοσταλγία για το «χθες» αλλά και ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον ήταν ορισμένα από τα συναισθήματα που κυριάρχησαν μεταξύ των πιστών που εόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου στην πονεμένη Ίμβρο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που εόρτασε ύστερα από πολλά χρόνια το Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα του – και για πρώτη φορά μετά την ανάρρησή του στον Πατριαρχικό Θρόνο – στην ομιλία του, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, επισήμανε τις διαφαινόμενες ελπιδοφόρες προοπτικές για την Ίμβρο και τους ομογενείς κατοίκους της. Λίγο πριν είχε ψάλλει το «Χριστός Ανέστη», μαζί με τον κλήρο και τον πιστό λαό, στέλνοντας από την ταπεινή Ίμβρο το συγκλονιστικό μήνυμα της θριαμβευτικής νίκης του Κυρίου της ζωής επί του θανάτου.
Η Ιερά Ακολουθία της Αναστάσεως τελέστηκε προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Ιερό Ναό του χωρίου του, στους Αγίους Θεοδώρους. Μαζί με τον Πατριάρχη του Γένους συγχοροστάτησαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος και Κυδωνιών Αθηναγόρας. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Πρέσβης Νικόλαος Ματθιουδάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη με τη σύζυγο κυρία Αικατερίνα Βαρβαρήγου, Πρόξενο της Ελλάδος στην Αδριανούπολη, Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου και πλήθος πιστών από το νησί, την Ελλάδα και άλλες χώρες.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.5 Μαΐου 2013 στις 11:40 μ.μ.

    Η Ανάσταση του Χριστού, έφερε το μήνυμα της χαράς και της αισιοδοξίας. Έφερε την λύτρωση από τα δεσμά του θανάτου και της φθοράς. Έφερε την χαρά και την αισιοδοξία στον άνθρωπο. Αυτό το μήνυμα της Αναστάσεως, έφερε φέτος για πρώτη φορά ο Πατριάρχης μας κύριος Βαρθολομαίος, στην ιδιαιτέρα του πατρίδα την Ίμβρο. Έφερε μαζί με την τιμία συνοδεία του, τον Μητροπολίτη Κυδωνιών Αθηναγόρα και τον Μέγα Αρχιδιάκονο Μάξιμο, μαζί με τον Ποιμενάρχη Άγιο Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλο, την χαρά, την ελπίδα και την αισιοδοξία στην πονεμένη και ξεχασμένη από χρόνια Ίμβρο. Έφερε το μήνυμα, πώς οι Ίμβριοι δεν είναι μόνοι τους. Έφερε την αισιοδοξία, πώς θα έρθουν καλλίτερες ημέρες για τα δύο πονεμένα και αδικημένα νησιά. Το Φως της Αναστάσεως πλημύρισε την Ίμβρο και την Τένεδο. Οι όπου γής άνθρωποι, μέσα από την τηλεόραση, έμαθαν για τα πάθη της Ίμβρου, αλλά έμαθαν ακόμα πώς μετά τα πάθη, μετά τον σταυρό, μετά τον Γολγοθά, έρχεται η Ανάσταση. Χριστός Ανέστη. Χρόνια πολλά σε όλη την Ρωμηοσύνη. Ο Θεός να κρατά σε υγεία και να δίνει δύναμη στον Πατριάρχη μας και στους συνεργάτες του, γιατί στις δύσκολες αυτές ημέρες, ο Πατριάρχης μας κύριος Βαρθολομαίος, είναι μιά πηγή για όλο το Γένος, για όλη την Ρωμηοσύνη, για όλη την Ορθοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails