________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/15/2013

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ SANTA MARIA PODONE ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ

Στην ιστορική εκκλησία της Santa Maria Podone, που παραχωρήθηκε από την Αρχιεπισκοπή του Μιλάνου για λατρευτική χρήση από τους ορθοδόξους, χοροστάτησε σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της επίσκεψεώς του στο Μιλάνο για τους εορτασμούς των 1700 ετών από το Διάταγμα των Μεδιολάνων. 
Στον ορθόδοξο ναό παρέστησαν οι ελληνικές προξενικές αρχές, εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών διαφορετικών εθνικοτήτων, τα μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας, Καθολική αντιπροσωπεία υπό τον Αρχιεπίσκοπο του Μιλάνου Καρδινάλιο Angelo Scola, τα μέλη του Συμβουλίου των Χριστιανικών Εκκλησιών του Μιλάνου και πλήθος κόσμου, που προσήλθε για να δει από κοντά τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Καρδινάλιο Scola για την αδελφική φιλοξενία αλλά και για την παραχώρηση της εκκλησίας της Santa Maria Podone στην Μητρόπολη Ιταλίας που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Τόνισε, επίσης, τις καλές σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τη Ρωμαιοκαθολική, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χρειαζόμαστε τη φιλία για το καλό της Εκκλησίας και για να μας βοηθήσει στην διακονία». 
Στη συνέχεια απηύθυνε πρόσκληση προς τον Καρδινάλιο Scola να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, και προς όλους τους πιστούς έδωσε την ευλογία της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα. 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails