________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/14/2013

Το Δίκτυο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στο Χώρο της Υγείας


Είναι πλέον γνωστό ότι με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο με τον τίτλο: «Δίκτυο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στο Χώρο της Υγείας».
Ο σκοπός του «Πατριαρχικού Δικτύου» είναι να συσπειρώσει σε ένα δίκτυο συνεργασίας όλες τις μητροπόλεις που ανήκουν πνευματικά και διοικητικά στο Πατριαρχείο, τους αντιπροσώπους των άλλων Αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, αυτούς που ασχολούνται με την ποιμαντική εκπαίδευση στις Θεολογικές Σχολές και Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, καθώς και άλλους που διακονούν και σχετίζονται με την ποιμαντική διακονία του ασθενούς, αλλά και με την ιατρική και νοσηλευτική του φροντίδα στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας. Επίσης, το «Πατριαρχικό Δίκτυο» θα αναπτύσσει επαφές με τις άλλες ομολογίες και τους φορείς που σχετίζονται με την Υγεία.
Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί δύο διεθνή συνέδρια στη Ρόδο (2008 και 2011) με ιδιαίτερη επιτυχία.
Επισκεφθείτε την καλοστημένη και ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα του Δικτύου εδώ.
Με την ευκαιρία του Δεκαπενταυγούστου δημοσιεύουμε εδώ την Ποιμαντική Σκέψη της Εβδομάδος, που γράφει ο υπεύθυνος και συντονιστής του «Πατριαρχικού Δικτύου» Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Κοφινάς.

O Δεκαπενταύγουστος, η Μοναξιά μας και η Παναγία 
Εκείνοι που βιώνουν τον δεκαπενταύγουστο έμπρακτα, έχουν λιγότερη μοναξιά στις ασθένειες και στις δυσκολίες τους, επειδή μέσα τους δεσπόζει η παρουσία της Παναγίας που είναι: 
η ελπίδα των απελπισμένων, 
η χαρά των πικραμένων, 
η προστασία των αδικουμένων, 
η τροφή των πενομένων, 
η επίσκεψη των ασθενών, 
η σκέπη και αντίληψη των καταπονουμένων, 
η άγκυρα των θαλασσοδαρμένων, 
η μάνα των ορφανεμένων, 
το ραβδί των τυφλών, 
η πικραμένη χαρά της Ορθοδοξίας. 
Η Παναγία, «ο χρυσοπλοκώτατος πύργος» και οδηγήτριά μας, μας κατευθύνει προς στη «δωδεκάτειχο πόλη» που είναι η Εκκλησία. Σε αυτή την Πόλη, δεν μπορούμε να είμαστε απομονωμένοι σε αποκλειστικές σχέσεις ή εξαρτημένοι από αυτές, αλλά είναι απαραίτητο να είμαστε ενωμένοι, ως αδέλφια, γύρω από τη Μητέρα του Λόγου που φέρνει τα παιδιά της κοντά στον Πατέρα τους και στον Κύριο Ιησού Χριστό, μέσα στο πνεύμα της αγάπης. 
+ΣΚ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails