________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/26/2013

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη του Νίκου Μαγγίνα 
Με την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον ναό του Αγίου Δημητρίου κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του πολιούχου της πόλης της Θεσσαλονίκης. 
Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και οι Μητροπολίτες Ιταλίας Γεννάδιος, Γερμανίας Αυγουστίνος, Τρανουπόλεως Γερμανός, Ρεθύμνης Ευγένιος που ανήκουν στη συνοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη ενώ συλλειτούργησε και ο Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος. 
Εκ μέρους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Θεόδωρος. 
Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος, ενώ συλλειτούργησαν και οι Μητροπολίτες Φθιώτιδος Νικόλαος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Νεαπόλεως Βαρνάβας Λαγκαδά Ιωάννης, καθώς και ο επιχώριος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. 
Δοξολογία παρουσία του Κάρολου Παπούλια 
Μετά την πανηγυρική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Δημητρίου τελέστηκε η πανηγυρική δοξολογία για τον τριπλό εορτασμό της πόλης: τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου, τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails