________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/18/2013

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ


Το αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές, όπου διαμένει η Αδελφότητα των αγιορειτών που εκπροσωπεί τη μονή που τελεί υπό κατάληψιν επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Πατριάρχης προσερχόμενος στο κονάκι της Κανονικής Αδελφότητος, δείχνοντας με το χέρι προς την κατεύθυνση του χώρου, όπου συνεχίζουν να παραμένουν -παρά την πληθώρα καταδικαστικών αποφάσεων- οι καταληψίες της αντικανονικής και σχισματικής «παρασυναγωγής», τους κάλεσε να αποχωρήσουν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «άρατε πύλας. Εξέλθετε και απέλθετε και καλή μετάνοια για τη σωτηρία της ψυχής σας».


Τον Πατριάρχη υποδέχθηκε ο άρτι εκλεγείς ηγούμενος Βαρθολομαίος, ακολούθησε Δοξολογία επί της αφίξει του Πατριάρχη, και στη συνέχεια τον Πατριάρχη προσφώνησε ο νέος ηγούμενος, ο οποίος αναφέρθηκε στον μεγάλο αγώνα που ξεκίνησε ο μακαριστός ηγούμενος Χρυσόστομος Κατσουλιέρης για την επιστροφή του κτιριακού συγκροτήματος της μονής στην κανονική Αδελφότητα. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήρε την προσωπικότητα και τη συνεισφορά του προσφάτως αποδημήσαντος ηγουμένου Χρυσόστομου Κατσουλιέρη, τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του και επαίνεσε τον νέο ηγούμενο Βαρθολομαίο και την αδελφότητα για την αφοσίωση και την προσήλωση της στην ορθόδοξη πίστη και στην αποστολή της. «Διπλασιαστήκατε σε αριθμό και εύχομαι να πολλαπλασιάζεστε και να έχετε εν ού μακρώ χρόνου και τα κτιριακά συγκροτήματα της μονής Εσφιγμένου τα οποία σας ανήκουν για να χωρέσετε και να αναπαυτείτε» είπε ο κ. Βαρθολομαίος, κάνοντας αναφορά στο ζήτημα της συνεχιζόμενης κατάληψης από ζηλωτές του κτιρίου της ιστορικής μονής και του παλιού κτιρίου που βρίσκεται στα δεξιά του αντιπροσωπείου της αδελφότητας στις Καρυές και σημειώνοντας ότι η εξέλιξη του θέματος «θα έχει αργά ή γρήγορα, αισία έκβαση». "Το άδικο ουκ ευλογείται", τόνισε ο Πατριάρχης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails