________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/06/2014

Άγια Θεοφάνεια στην Βασιλεύουσα (ΦΩΤΟ)

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα 
Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερή Καθέδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη.
Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Τρανουπόλεως Γερμανός και συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτων, Σεβαστείας Δημήτριος, Ικονίου Θεόληπτος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, Δράμας Παύλος, Προύσης Ελπιδοφόρος και Κυδωνιών Αθηναγόρας. Στο τέλος της δοξολογίας ο Μητροπολίτης Τρανουπόλεως Γερμανός τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό.
Λόγω κρυολογήματος και κατόπιν των συστάσεων των θεραπόντων ιατρών του να αποφύγει την κόπωση - και μάλιστα ενόψει του επικείμενου ταξιδιού του στην Αθήνα - ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα.


Κατά την Θεία Λειτουργία εκκλησιάστηκαν οι Μητροπολίτες Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος, Πέργης Ευάγγελος, Θεοδωρουπόλεως Γερμανός και Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Πρωτοσυγκελλεύων, ο Πρέσβυς Νικόλαος Ματθιουδάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με την σύζυγο του Αικατερίνη Βαρβαρήγου, Πρόξενο της Ελλάδος στην Αδριανούπολη, οι βουλευτές του κόμματος “Ανεξάρτητοι Έλληνες”, κ.κ. Γαβριήλ Αβραμίδης και Ραχήλ Μακρή, Άρχοντες του Θρόνου και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.
Ακολούθως ο Μητροπολίτης Τρανουπόλεως Γερμανός, περιστοιχισμένος από Ιεράρχες και κληρικούς του Θρόνου μετέβη εν πομπή στην αποβάθρα του Φαναρίου, από την οποία πραγματοποιήθηκε η τελετή της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο. 
Αρκετοί ήταν και φέτος οι νέοι που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Κερατίου για να πιάσουν τον σταυρό τον οποίο ανέσυρε ο κ. Γιώργος Αλεξανδρίδης από την Πτολεμαϊδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails