________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/08/2014

Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο υποδέχτηκε σήμερα το πρωινό, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, o Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τον επιχώριο Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο και τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανέμεναν τον Πατριάρχη κληρικοί και συνεργάτες της Αρχιεπισκοπής. "Να προσεύχεσθε για την Ελλάδα" κάλεσε τον Πατριάρχη ο Αρχιεπίσκοπος, που προσβλέπει σε μία επιτυχημένη ελληνική Προεδρία για το καλό του τόπου. 
Ο Πατριάρχης υπογράμμισε ότι η Προεδρία πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, αλλά είναι ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και πρέπει να είναι καρποφόρα. Αναφέρθηκε εκτενώς στο κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής, που έχει μεγάλη κοινωφελή κι ανθρωπιστική απήχηση. Σχολίασε, επίσης, ότι στη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου πρέπει να κάνουμε το επιβαλλόμενο για την ενότητα της Εκκλησίας. 
Απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Περιστερίου ο Πατριάρχης εξέφρασε τη χαρά του για το αίσιο αποτέλεσμα μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του κι ευχήθηκε "να ζήσουμε την επαναλειτουργία της Χάλκης". 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι αύριο το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την χώρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails