________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/25/2014

Βανδαλισμοί σε Αγίασμα της Πόλης (ΦΩΤΟ)


Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα 
Πλήθος βανδάλων νέων εισέβαλε το μεσημέρι της Κυριακής, 23 Μαρτίου, στον προαύλιο χώρο αλλά και στο ναϋδριο του Αγιάσματος της Αγίας Παρασκευής Kazlıçesme έξω από τα Βυζαντινά τείχη κοντά στη Μονή Βαλουκλή. 
Επί πέντε ώρες τουλάχιστον κατά τη μαρτυρία του, επί σαράντα έτη, νεωκόρου του Αγιάσματος Αθανασίου Οζκαραμιχάλογλου το αφηνιασμένο πλήθος των νέων λεηλάτησε και ατίμασε τον ιερό χώρο του Αγιάσματος αναστατώνοντας τους χώρους του Ιερού, πετώντας από δω και από κει τα εκκλησιαστικά σκεύη και τα ιερατικά άμφια, εισέβαλαν στο σπίτι του νεωκόρου χορεύοντας παράλληλα στα κεραμίδια προξενώντας σημαντικές φθορές, διέρρηξαν το παγκάρι ενώ φεύγοντας πήραν μαζί τους και την καμπάνα! 
Το γεγονός έγινε στο περιθώριο των εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό του Νεβρούζ δηλαδή της εισόδου στην Άνοιξη η οποία εορτή κατάγεται από τα εδάφη της Μεσοποταμίας και σήμερα στην Τουρκία συνεχίζεται από τους Κούρδους. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις εκκλήσεις του νεωκόρου και της οικογενείας του που έφυγαν έντρομοι από το χώρο καταφεύγοντας για προστασία στο πλησιόχωρο αστυνομικό τμήμα σε απόσταση 40 μέτρων από το Αγίασμα. Η Αστυνομία απέφυγε να επέμβει με το πρόσχημα της περαιτέρω εξαγριώσεως του πλήθους. Στο χώρο φεύγοντας άφησαν δύο σημαίες του Κόμματος HDP απαρτιζόμενο από Κούρδους κυρίως και εξ αυτού εικάζεται ότι πρόκειται για καθαρή προβοκάτσια. 
Πληροφορούμενος το γεγονός ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε τα εξής: "Εκφράζομεν την λύπην και την αγανάκτησιν μας διά τα όσα θλιβερά συνέβησαν κατά τον βανδαλισμόν του Αγιάσματος της Αγίας Παρασκευής. Ευχόμεθα ολοθύμως την από μέρους των Αρχών διαλεύκανσιν της υποθέσεως".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails