________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/10/2014

O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό στην Παναγία του Πέραν

φωτογραφίες: Ν. Μαγγίνας
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος το εσπέρας της Κυριακής, 9 Μαρτίου 2014, χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Πέραν (Galatasaray). 
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προσφώνησε τον Προκαθήμενο της Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου. Ο Παναγιώτατος επεσήμανε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου πάντοτε στηρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και με σθένος και αποφασιστικότητα διατυπώνει τις απόψεις του. Ακολούθως, αναφέρθηκε στη Σύναξη των Προκαθημένων. Έκανε αναφορά στο ότι όπως σε κάθε οικογένεια υπάρχουν προβλήματα έτσι και στη Σύναξη υπήρξαν προβλήματα και δυσκολίες, «αλλά με την χάρη του Θεού και με καλή θέληση τα υπερπηδήσαμε». 
Ακολούθως, με συγκίνηση, καλωσόρισε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο Αρχιερατικώς Προΐσταμενος της Περιφερείας Σταυροδρομίου Πέραν, Μητροπολίτης Τρανουπόλεως κ. Γερμανός. Κατόπιν, στην αντιφώνησή του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου υπογράμμισε τη συγκίνηση και την ευαισθησία εν γένει των Κυπρίων που επισκέπτονται ως προσκυνητές την Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι πάντοτε θα βρίσκεται δίπλα στον Οικουμενικό Πατριάρχη, τόσο για τη στήριξη της Πρωτόθρονης Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, όσο και για την υλοποίηση των οραματισμών του Προκαθημένου της. 

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε με έμφαση, απευθυνόμενος προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, ότι «οι χαρές σας είναι και χαρές δικές μας. Και τα προβλήματα και οι δυσκολίες σας είναι και προβλήματα και δυσκολίες δικές μας». Να σημειωθεί ότι σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και η συνοδεία του επιστρέφουν στην Κύπρο από τη Σύναξη Προκαθημένων, που πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι, από τις 6 έως τις 9 Μαρτίου 2014.
Στην αίθουσα VIP του διεθνούς αεροδρομίου Κεμάλ Αττατούρκ της Κωνσταντινούπολης συναντήθηκαν τυχαία, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. κ. Χρυσόστομος και ο Μουφτής των Τουρκοκυπρίων κ. Ταλίπ Ατταλάυ, ο οποίος κατευθύνεται προς την Ελβετία, για να συμμετάσχει σε συνέδριο για θρησκευτικά θέματα στη Γενεύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails