________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/27/2014

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΧΜΟΥΤ ΑΜΠΑΣ


Στο Βατικανό θα μεταβούν στις 6 Ιουνίου οι Πρόεδροι του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, όπου θα προσευχηθούν με τον Πάπα Φραγκίσκο για την επίλυση του Μεσανατολικού προβλήματος και την επίτευξη μόνιμης ειρήνης. Οι δύο ηγέτες αποδέχθηκαν σχετική πρόσκληση που τους απηύθυνε την Κυριακή από τη Βηθλεέμ ο Πάπας Φραγκίσκος. 
Την ημερομηνία της συνάντησης στο Βατικανό ανακοίνωσε ο Μαχμούτ Αμπάς, υποδεχόμενος σήμερα στο γραφείο του στη Ραμάλα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης χαρακτήρισε τιμητική την επίσκεψη του Πατριάρχη στην Παλαιστινιακή Αρχή και δήλωσε ότι αισθάνεται υπερήφανος, αναφέρθηκε δε στη σημασία που είχε η συνάντηση του κ. Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο στα Ιεροσόλυμα και τόνισε ότι επιδοκιμάζει το έργο που επιτελούν για την επίλυση διαφόρων διενέξεων. 


Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για την αποδοχή της πρόσκλησης του Πάπα από τους κ.κ. Αμπάς και Πέρες και ευχήθηκε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από αυτήν τη συνάντηση. «Θα είμαστε μαζί σας, με την προσευχή μας» τόνισε. 
Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ενημέρωσε τον κ. Αμπάς για την Κοινή Διακήρυξή του με τον Πάπα Φραγκίσκο και ιδιαίτερα για τις κοινές προσπάθειες για την εξάλειψη του θρησκευτικού φανατισμού, την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων, τον σεβασμό της ανθρώπινης ελευθερίας και προσωπικότητας και την προστασία του περιβάλλοντος. 
Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για συνεννόηση με το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό και τόνισε ότι στον διεξαγόμενο διάλογο μεταξύ αυτών των θρησκειών δεν συζητούνται μόνο θεολογικά ζητήματα, αλλά και θέματα που απασχολούν τις σημερινές κοινωνίες. Προηγουμένως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε επισκεφθεί τον Πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, τον οποίο επίσης συνεχάρη για την αποδοχή της πρόσκλησης του Πάπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails