________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/21/2014

ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΠΟ 20-24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Από την πρόσφατη επίσκεψη του Μητροπολίτου Μαρωνείας στο Φανάρι -Πηγή φώτο εδώ

Του Π.Α. Ανδριόπουλου
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τις Μητροπόλεις της Θράκης από 20 έως 24 Σεπτεμβρίου 2014.
Στις 20 Σεπτεμβρίου θα αφιχθεί στο Διδυμότειχο, αποδεχόμενος πρόσκληση που του απηύθυνε ο Δήμαρχος της πόλης Παρασκευάς Πατσουρίδης πριν από 3,5 χρόνια. 
Η επίσκεψη οριστικοποιήθηκε τα προηγούμενα Χριστούγεννα μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας του Διδυμοτείχου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, και η επίσημη υποδοχή του Πρώτου της Ορθοδοξίας θα γίνει στην πλατεία του Διδυμοτείχου το απόγευμα της 20ης Σεπτεμβρίου.
Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Πατριαρχική Θ. Λειτουργία. 
Για την σημασία αυτής της επίσκεψης, η οποία είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχου στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗΝΕΤ ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός. Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο.


Εν τω μεταξύ, οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ροδόπη,  κατά τη διάρκεια συνάντησης του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη, πριν από λίγες μέρες.
Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Πατριάρχης θα αναγορευθεί στην Κομοτηνή σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Γλώσσης, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Το ιδιαίτερο, επίσης, της επίσκεψης στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας, θα είναι η χαρά που θα έχουν να τον συναντήσουν οι άνθρωποι από κοντά. Σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο καινούργιο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Λυκείου θα συγκεντρωθούν όλοι οι μαθητές των σχολείων για να έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν μαζί του, αλλά να μιλήσει κι εκείνος στα παιδιά.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πατριαρχικής επίσκεψης δείτε εδώ
Μετά την διήμερη επίσκεψη στην Μητρόπολη Μαρωνείας (22-23 Σεπτεμβρίου), ο Πατριάρχης θα πραγματοποιήσει σύντομη επίσκεψη στην Μητρόπολη Ξάνθης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails