________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/03/2014

ΠΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ)


Πολυήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη διοργάνωσε το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας, με τη συμμετοχή πολλών πιστών, υπό την ηγεσία του Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Παναγιώτου. 
Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και το Πατριαρχείο και τον Ναό του Αγίου Γεωργίου το Σάββατο 16 Αυγούστου το απόγευμα, όπου στον εσπερινό χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
Μετά το πέρας του Εσπερινού ο κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από την Παναγία Σουμελά του Πόντου, μίλησε στους εκδρομείς υποδεχόμενος αυτούς θερμά στην Πόλη της Θεομήτορος καθώς, όπως είπε, η Πόλη είναι αφιερωμένη στην Παναγία μητέρα του Θεού. Ο Πατριάρχης προέτρεψε τους πιστούς να επικαλούνται την Χάρη της Παναγίας όχι μόνο στις δύσκολες στιγμές τους, αλλά σε όλη τη ζωή τους καθημερινά. Στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισε ότι η παρουσία τους εκεί αποτελεί για τον ίδιο αλλά και όσους υπηρετούν στο Πατριαρχείο πηγή δύναμης. 
Επίσης, αναφέρθηκε στα δεινά της Ρωμιοσύνης στην Πόλη, στην επιστροφή στη γη της Μικρασίας με τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια το Πατριαρχείο, αλλά και στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που θα πραγματοποιηθεί στον περιώνυμο Ι. Ναό της Αγίας Ειρήνης στην Πόλη το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails