________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/08/2014

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΣΤΟ ΑΚΝΤΑΜΑΡ


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος σε επίσημη πρόσκληση του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Aram Ateşyan, Γενικού Πατριαρχικού Επιτρόπου του Αρμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, παρέστη την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στις λατρευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν επί τη εορτή του Τιμίου Σταυρού στο ομώνυμο ιστορικό προσκύνημα  της νήσου Ahdamar, στο Van της Ανατολικής Τουρκίας.
Τον Πατριάρχη συνόδευσαν ο Πανοσιολ. Διάκονος κ. Ιωακείμ, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και ο Υπάλληλος των Πατριαρχείων Νικόλαος Σώζος.
Την Κυριακή η Αρμενική Εκκλησία του Σταυρού στο νησί Ακνταμάρ της λίμνης Βαν γέμισε και πάλι από πιστούς που πήγαν να προσευχηθούν από κάθε γωνιά της Τουρκίας αλλά και από το εξωτερικό. Φέτος, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, για πρώτη φορά βρέθηκαν μαζί οι πνευματικοί ηγέτες από την Ελληνική, την Αρμενική και την Ασσυριακή Εκκλησία.
Στη Λειτουργία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Aram Ateşyan, ο οποίος μιλώντας στο τέλος ανέφερε ότι πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για την Αρμενική Κοινότητα.
«Είναι η πρώτη φορά από τον 10ο αιώνα, οπότε και ιδρύθηκε η εκκλησία του Σταυρού, που Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης βρέθηκε στο Ακνταμάρ», ανέφερε χαρακτηριστικά, χαιρετίζοντας την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Και συμπλήρωσε: «Η παρουσία όλων εδώ δείχνει ότι οι ορθόδοξες κοινότητες δεν έχουν καμία σύγκρουση μεταξύ τους». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails