________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/09/2014

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Την Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, τελέστηκε στην Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης η Ακολουθία του Αγιασμού με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων του νέου ακαδημαϊκού έτους 2014-15. 
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, παρουσία του Προέδρου της Διοικούσης Επιτροπής της Πατριαρχικής Ακαδημίας Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, των Καθηγητών, του Διοικητικού Προσωπικού και των φοιτητών των δύο Προγραμμάτων Σπουδών. 
Μετά το πέρας του Αγιασμού ακολούθησε η τελετή απονομής του Οφφικίου του Άρχοντος Διδασκάλου του Γένους της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον Εντιμολ. Καθηγητή κ. Απόστολο Μπουρνέλη, Υποδιευθυντή της Πατριαρχικής Ακαδημίας από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο. 
Αμέσως μετά τη χειροθεσία και μέσα σε κλίμα συγκίνησης μίλησε ο νέος Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Εντιμολ. κ. Απόστολος Μπουρνέλης ευχαριστώντας την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την προς το πρόσωπό του προσγινομένη τιμή, τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, τον Σεβ. Πρόεδρο της Πατριαρχικής Ακαδημίας κ. Ανδρέα, τους Καθηγητές και τους Φοιτητές. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η τιμή προς το πρόσωπό του είναι τιμή που αντιβαίνει στην Ακαδημία και στην Εκκλησιαστική Παιδεία. 
Ο Σεβ. Πρόεδρος της Ακαδημίας Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας στην προσφώνησή του καλωσόρισε τους νέους φοιτητές, ευχήθηκε στον νέο Άρχοντα της Εκκλησίας και αναφέρθηκε στην πορεία της Ακαδημίας και στις κατά καιρούς διοικητικές δυσκολίες, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την τιμή που η Ακαδημία έλαβε από τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως να ονομαστεί Πατριαρχική Ακαδημία. 
Τέλος ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, τους Καθηγητές και τους φοιτητές της Πατριαρχικής Ακαδημίας, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του νέου Άρχοντος και επαίνεσε την προσφορά του και την αφοσίωσή του στην Παιδεία και την Εκκλησία. Έκλεισε το λόγο του με ευχές και νουθεσίες προς τους παλαιούς και νέους φοιτητές για πρόοδο ακαδημαϊκή και πνευματική. 
Από την Πατριαρχική Ακαδημία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails