________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/27/2014

Η ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ MAASMECHELEN ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ


Η εορτή των πενήντα ετών παρουσίας της Ενορίας του Maasmechelen, επί τη ευκαιρία της μνήμης του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, του και προστάτου της ενορίας, τελέσθηκε το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, με Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου και με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους πιστών. 
Την εορτή των πενήντα ετών τίμησε, με το αποσταλέν και αναγνωσθέν μήνυμα του, η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. 
Στην πανήγυρη παρέστη ο Έλληνας Πρέσβης στο Βέλγιο κ. Κωνστ. Χαλαστάνης καθώς και καθηγητές του θρησκευτικού μαθήματος της επαρχίας του Λιμβούργου μαζί με τους μαθητές τους.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας αναφερόμενος στη σημασία της Ορθόδοξης Ενορίας για τους Έλληνες, για τους οποίους είναι πραγματικά το κέντρο της ζωής τους. Αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο του ιερέα ο οποίος είναι ο πατέρας, ο φίλος και ο συμπαραστάτης. Ευχαρίστησε τη χορωδία από τη Θεσσαλονίκη η οποία λάμπρυνε με την ψαλτική της την πανήγυρη, καθώς και τους ανθρώπους που βοήθησαν για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στο Maasmechelen. 
Έπειτα ο ιερατικώς προϊστάμενος του Ναού π. Αθανάσιος Καρατζογιάννης δώρισε μία εικόνα του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και εκείνος με τη σειρά του δώρισε στο Ναό μία κεντητή ποδιά αναλογίου. 
Ακολούθως παρατέθηκε δεξίωση με παραδοσιακή μουσική και εδέσματα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την έκθεση ιστορικών φωτογραφιών της ενορίας καθώς επίσης και έκθεση κατασκευών των μαθητών του θρησκευτικού μαθήματος με θέμα την Ορθόδοξη παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails