________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/20/2014

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΝ


Φως Φαναρίου
Αύριο Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, επί τη εορτή των Εισοδείων της Θεοτόκου, πανηγυρίζει ο Καθεδρικός Ναός της μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου, η Παναγία του Πέραν, και θα τελεσθεί η καθιερωμένη Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 
Τον θείο Λόγο θα κηρύξει ο Σεβ. Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος. 
Θα εκκλησιασθούν οι καθηγητές, μαθητές και απόφοιτοι του ιστορικού Ζωγραφείου Λυκείου, που συμπληρώνει φέτος 121 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην Παιδεία του Γένους. Μετά την Θ. Λειτουργία ο Πατριάρχης θα τελέσει Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αείμνηστου ιδρυτή της Σχολής Χρηστάκη Ζωγράφου και των αειμνήστων ευεργετών, διευθυντών, καθηγητών, στελεχών, μαθητών και φίλων του Ζωγραφείου. 
Θα επακολουθήσει δεξίωση στην Κοινοτική Αίθουσα. 
Απόψε, στις 4.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τρανουπόλεως κ. Γερμανού, με τη συμμετοχލ του ιερού Κλήρου της Κοινότητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails